Web üzerinden çalışan işletim sistemleri. Gerçekten mi?

Bir çoğumuz Windows XP yada Windows Vista kullanıyoruz. Linux türevlerini kullananların sayısı da azımsanmamalı. Ve Mac kullanıcıları. Tek tek saymayacağım aslında bir kaç tane daha var. Neyse, peki web üzerinden işletim sistemi kullananınız var mı? Nasıl mı? Okuyun…

Web tarayıcımla ki o firefox tur genellikle webde sörf yapırım maillerime bakarım takvim harita blog gibi hizmetlerden faydalanırım. Web den işletim sistemi kullanırmıyım bilmiyorum ama web den kullanabileceğiniz dosyalarınızı saklayabileceğiniz notlar tutabileceğiniz chat yapabileceğiniz ne bileyim işte bir sürü şeyi yapabileceğiniz siteler var.

Mantık şu. Siteye kayıt ol, sana özel bir masaüstü oluşsun herşeyin web de olsun falan. Aslında düşünüldüğünde güzel gibi. Böylece heryerden bilgiye erişmek mümkün.

İşte bu hizmeti sunan bazı web siteleri. Sitelerdeki demolara tıklayınca ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Aralarında Ofis programlarını tam olarak kullanmanıza izin verende var.

ajaxWindows
Glide
EyeOS
DesktopTwo

Stoneware Web OS
AstraNOS
G.ho.st
Goowy
Mybooo
MyGoya
Purefect
Startforce
YouOS
Zimdesk

Deneyenlerden görüş rica ediyoruz…

Yorum yapın

Web üzerinden çalışan işletim sistemleri. Gerçekten mi?” üzerine 6 yorum

  1. Yorumcu ;

    Söylediğin tipte PC ler zaten piyasada mevcut özelliklede Thinkpad diye satılan IBM serisi.. Üzerinde sadece bir ethernet var.. Ethernet üzerinden Boot edilerek çalışam bağlandığı server üzerinde tüm verilerini saklayan sistemler.. Bence senin istediğin tam olarak bu 🙂

    Sanal OS leri ise daha farklı amaçlarla kullanılabilir…

  2. Yani işletim sistemi demek sistemi açması demek öyleki benim pc de sadece bir ethernet ya da usb arabirimi olsun açayımda ADSL üzerinden doğrudan sistemi açsın başkada ek birşey olmasın. olur neden olmasın ki 🙂 ama daha emekleyen bir fikir bence teşekkürler…

  3. bilgilendirme için teşekkürler. bence de gizli bilgileri internet üzerinde bir yerlerde saklamak fikri kulağa çok hoş gelmiyor. ama bunun dışında diğer amaçlar için bu siteler kullanılabilir…

  4. “desktoptwo” sitesinin kullanım şartlarında belirtildiğine göre, bu işletim sistemini kullananların kişisel verileri SAPOTEK tarafından toplanıyormuş.

    Kişisel bilgilerimizi kimseyle paylaşmayacaklarını söylüyorlarsa da, alt başlıkta bu bilgilerin nasıl kullanıldığı açıklanmış. İstatistik, rapor oluşturma, Sponsorluk ve Promosyon amacıyla kullanabilirlermiş.