HTC OS geliyor

Akıllı dokunmatik cep telefonları denince ilk akla gelen isimlerden olan HTC kendi işletim sistemini yapmaya karar verdi.

Teknoloji dünyasındaki rekabet aldı başını yürüyor ve bu durumda bol, seçenek ve kaliteli hizmet nedeniyle en çok biz kullanıcıların işine geliyor. Ve işte o rekabetin nedeniyle diğerlerinde daha da ön plana geçmek isteyen HTC firması kendi işletim sistemini yapmaya karar verdi. Bu karar ile rakiplerini baya bir sinirlendiren HTC firmasının bu konuda kararlı olduğu Bloomberg’e yaptığı açıklamasıyla da belliydi.

Firma sözcüsü Cheng Hui-ming’in yaptığı açıklamaya göre bu kararın HTC firmasının gidişatında büyük bir rol oynayacağını belirtti. Şu an HTC firmasında kullanılan işletim sistemleri Microsoft destekliydi ve bundan sonraki üretilen HTC cep telefonlarında ise kendi işletim sistemlerini kullanacaklarını da belirten firma, artık Microsoft ile aralarındaki bağları da koparacaklarını söyledi.

Bu karar ile mobil dünyadaki rekabetin daha da kızışacağı şu son günlerde HTC’nin çok yakında çıkartacağı Palm mobil cihazını da merakla bekliyoruz.

Yorum yapın