Fermi’de Isı Sorununu Unutun

Fermi tabanlı kartların yüksek sıcaklıkta çalışacağının açıklanması, uzun zamandır bekleyen kullanıcıları ciddi anlamda endişelendirmişti. Yüksek sıcaklık ve bununla birlikte yüksek güç tüketiminin kartların ömrünü kısaltacağı ancak yüksek performans sağlayacağı söyleniyordu. Yüksek ısı sorunu nedeniyle kararsız kalan Nvidia fanlarının imdadına Nvidia yongalı grafik kartı üreticisi Galaxy yetişti.

Diğer GTX 470 modellerine göre referans tasarımdan farklı bir tasarım sunan Galaxy, bu konuda dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Soğutucunun üst kısmında değişikliklere giden firma, bu şekilde ısı sorununu azaltacağını iddia ediyor.

607 MHz çekirdek frekansı, 1215 MHz shader frekansı ve 448 işlemcisi bulunan kartın belleği ise DDR5 tipinde 1280 MB 320-bit. DirectX 11, Nvidia CUDA, DirectCompute 5.0, OpenGL 3.2, Nvidia PhysX, SLI, 3D Vision Surround Ready, PureVideo HD desteği bulunan kartta 1 adet mini HDMI ve 2 adet DVI portu bulunuyor.

Bunun yanında, kullanıcılarına Xtreme Tuner HD 2.0 adlı overclock yazılımı da sunuluyor. Tabii yüksek ısı sorunu olan bir ekran kartına ne kadar overclock yapmak istersiniz bu da ayrı bir konu 🙂

Yorum yapın

Fermi’de Isı Sorununu Unutun” üzerine bir yorum

  1. Geri izleme: Anonim