Rapidshare korsana hayır dedi

Rapidshare, korsan yoldan film ve müzik indirenlere yasak getiriyor.

Ücretsiz ve Ücretli kullanım seçenekleri olan Rapidshare yasal dosya paylaşımını sağlıyor. Fakat bu servisi korsan film ve müzikleri upload/download etmek için kullanan büyük bir kullanıcı kitlesi mevcut.

Ve Rapidshare, bu korsan müzik ve film indirmeye “dur” diyecek, bir adım atmaya hazırlanıyor. Pekii bu adım nedir ? Korsan içerik indirmeye çalışanlar, ürünü ve içeriği yasal olarak satın alabilecekleri internet adreslerine yönlendirilecekler.

Bu adım Rapidshare’nin çöküşü olur mu ?

Şuanda Rapidshare kullanıcıların %70 lere %80 lere ulaşan kısmı internetten film ve müzik indirmek için kullanmakta. Rapidshare’nin Premium kullanıcılarına sunduğu imkanlar ile dosya indirmek kolaylaşıyor. Fakat film ve müzik indirme yasaklanırsa Premium hesabını alanlarda %50’lere varan azalmalar olacaktır.

“Benim Premium hesabım var, istediğim gibi yüklerim” derseniz ; Rapidshare üyeliğiniz banlanacak. Yani üyeliğiniz devredışı kalacak.

Bu adım Rapidshare’ye büyük bir zarara uğratacak gibi gözüküyor.

Yorum yapın

Rapidshare korsana hayır dedi” üzerine 2 yorum

  1. Merak ediyorum acaba şifrelenmiş içerik hakkında nasıl fikir sahibi olacak rapid o dosyanın içeriğini bilmeden neye göre işlem yapacak. Eğer şifreli dosya yüklenmemesini sağlarsa olabilir ama ben paylaşımlarımı şifrelemek istiyorsan ne olacak hadi hayırlısı bakalım…