Windows 7 Silinmiş Bozulmuş Dosyaları Kurtarmak

Windows 7 gerçekten Vista ve XP işletim sistemlerine göre çok daha hızlı ve kullanışlı. Ama herkes kabul ediyor ki her sistemde olduğu gibi bazen sistem dosyaları virüsler, zararlı yazılımlar yüzünden değiştiriliyor ya da bozuluyor. Peki bu dosyaları düzgün çalışanlarıyla nasıl değiştirebiliriz? Bunun için iki yöntemimiz var ilki eğer backup özelliğini kullanıyorsak, backupdan bu dosyayı getirebiliriz, ya da dosyanın bir önceki versiyonunun saklandığı yerden o dosyayı alabiliriz.

Backup Yöntemi

Bu yöntemi uygulamak için, bu özelliğin diskimizde etkin olduğundan emin olmalısınız. Başlat >> Denetim Masası >> Yedekleme ve Geri Yükleme karşımızda önceden kaydedilmiş yedeklemeler gözükecek, eğer burada hiçbirşey gözükmüyorsa, yedekleme yapılmamış demektir. Gözüküyorsa, sizin istediğiniz yedeği seçerek sihirbazı çalıştırın.

Önceki Durum Metodu

Eğer backup yöntemiyle sonuca ulaşamazsanız, bozuk olan dosyanın olduğu klasöre gidin mesela resimler klasöründe ise resimler klasörüde C:\ de ise siz C sürücüsüne gidin ve resimler klasörüne sağ tıklayıp önceki sürümleri geri yükleye tıklayın. Böylelikle istediğiniz tarihte o klasörün haline geri getirebilirsiniz.

Yorum yapın

Windows 7 Silinmiş Bozulmuş Dosyaları Kurtarmak” üzerine bir yorum