Facebook Google’ı Geçti!

Facebook’un popülaritesi gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Yakın zamanda toplamda 400 milyon, aktif olarak da 150 milyon üye sayısına ulaştığını açıklayan Facebook bu defa da tarihinde ilk kez tıklanma sayısı alanında lider oldu.

Hitwise firması tarafından ABD’de haftalık olarak açıklanan verilere göre Facebook Google’ı çok az bir farkla geride bıraktı. Daha önce zaman zaman gün bazında Google’ı geçmeyi başaran Facebook, haftalık verilerde bunu ilk defa başarıyor. Son istatistikler, geçen hafta Facebook’un payının % 7.07, Google’ın payının ise % 7.03 olduğu yönünde. Aradaki fark çok az görünebilir ancak aynı hafta içinde Facebook tıklamalarının % 185 artmasının yanında Google’ın % 9 artış göstermesi Facebook’un önünün açık olduğunu gösteriyor.

Ülkemizde ise durum ABD’ye göre daha farklı. Facebook tıklamalarında dünyada üçüncü olmamıza rağmen, ülkemizde en çok tıklanan site hala Google. Google’ın ardından ise sırasıyla Facebook, Microsoft Live ve yıllardır süren sansüre rağmen Youtube geliyor.

Yorum yapın