Blogunuza 15 dakikada bir yeni yazı gönderin

Blogunuza yeni bir yazı girmek ne kadar vaktinizi alıyor? Bazen 10 dakika, bazen 30, bazen 1 saat? yoksa 2 dakika da copy/paste yapanlardan mısınız? 😛 Blog için bir yazı yazmak ortalama ne kadar sürer bunu merak ettim ve bu yazıyı yazmaya başladım. Şu an saat 23:56 ve yazmaya başladım.

Öncelikle blogun parçalarını düşünelim bir blogu oluşturan öğeler nelerdir?

İlgi çekici bir başlık

Özgün bir içerik

Konuyla ilgili fotoğraflar ve videolar

Konuya ait bir kaç tane etiket

Şu an ilk aklıma gelen bunlar. Eğer ekleyecek olursam yazının devamında bundan bahsediyor olacağım. İlgi çekici bir başlık dedik ama ben başlığı içeriğimi oluşturduktan sonra gireceğim.

2. sırada özgün bir içerikten bahsettik. Bu özgün içerik dedikleri şey gerçekten zor mu? Yani hep kopyala yapıştır yaparak interneti çöplüğe çeviriyoruz. Gerçi ülkemizi düşündüğümüzde zaten tüm çöplerimizi sokağa atmıyor muyuz? Neyse konuyu dağıtmayalım. İyi bir içerik için sanırım güncel şeylerden bahsetmeliyiz. Böylece daha fazla insanın ilgisini çekecektir. Aramızda başkaları okumasın diye blog tutan var mı bilemiyorum ama blogunuzdaki yazıların okunması ve başkalarının bu yazılara yorum bırakması eğlencelidir.

İçeriğinizin giriş gelişme sonuç bölümleri tamamen yazacağınız konuyla ilgilidir. Yani bir programın tanıtımını yada nasıl kullanıldığını yazıyorsanız başka, gittiğiniz bir konserden bahsediyorsanız başka, okul takımının rakip takımı nasıl yendiğinden bahsediyorsanız daha başka olacaktır. Bence önemli olan anı yaşıyormuşçasına anlatabilmenizdir. Bu tarz yazılar hep ilgimi çekmiştir.

İçeriğinizi oluştururken konuyla ilgili fotoğraflar kullanırsanız okuyucu açısından çok faydalı olacaktır. Eğer yazdığınız konu ile ilgili fotoğraflara sahipseniz işiniz çok daha kolay yapmanız gereken şey fotoğrafları eklemek. Eğer elinizde fotoğraf yoksa o zaman işiniz biraz daha zor. Yine yukarıda bahsettiğim gibi bir program kurulumundan yada programda bir işin nasıl yapıldığından bahsediyorsanız ekranları yakalayıp sonrasında makalenize gömmeniz gerekecektir. Eğer farklı bir konuda yazıyorsanız ve başka bir imkanınız yoksa Google Resim Aramasını kullanabilirsiniz. Telif hakkı ile korunmayan resimlerden seçip bunları kullanabilirsiniz.

Ve eğer konu ile ilgili bir videonuz varsa bunu da yazınızda paylaşabilirsiniz. Video yokmu? O halde hemen kameranızı açın ve kaydetmeye başlayın. Sonrasında bu videoyu youtube gibi popüler bir video sitesine aktarın ve bağlantı kodunu blogunuza ekleyerek videoyu da yazınıza gömün.

Yazınız bittiyse ister önce etiketleri girin ister başlığı. Ve bu ikisini de yaptıktan sonra basmanız gereken tek tuş: Yayımla

Bu yazıyı yazmak 15 dakikamı aldı. Şimdi siz de deneyin. Göreceksiniz ki benzer bir yazı 10 ila 20 dakika zamanınızı alacak.

Yorum yapın

Blogunuza 15 dakikada bir yeni yazı gönderin” üzerine 3 yorum

  1. Dil dosyası derken, benim wordpress üçretsiz hosting mi almam lazım,yoksa üçretsiz wordpress’de de varmı?

  2. Selam üstat,
    Yazılarınızı yakınen takip etmekteyim.Sizden bir konuda bana yardımcı olmanızı istiyeceğim.Benim web sitemin templateside NeoEase bende devamını oku yerine read more var bunu nasıl düzeltebilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.