Adsense gelirinizi 2 katına çıkarın

Günümüzde artık bir çoğumuzun iyi yada kötü bir bloğu var. Kimimiz para kazanmak için bir blog sahibi olduk, kimimiz paylaşım yaparken kazanmak için, kimimiz ise sadece paylaşmak için. Eğer blogunuzdan para kazanmak istiyorsanız bunun en kolay yolu google reklamlarını yayınlamak. Tabiki öncelikle Adsense hesabı için başvuruda bulunmanız gerekiyor.

Blogunuzu ve sonrasında Adsense hesabınızı oluşturdunuz, peki ya daha sonrası. Şimdi sıra özgün, güncel ve kaliteli içerikle günlüğünüzü doldurmakta. Peki yavaş yavaş günlüğünüzde paylaşımlar yaptınız ve artık trafik almaya başladınız, yazdığınız yazılara yorumlar geliyor ve sitenizde google reklamları görüntüleniyor ancak hedeflediğiniz yada istediğiniz kazancı elde edemiyorsunuz o halde şimdi ne yapmalısınız?

 

Evet bu soruyu sorduğunuzda büyük bir aşama kaydetmişsiniz demektir. Şimdi hemen Google  Analytics hesabı açın ve gerekli kodları sitenize girerek ziyaretçilerinizi takibe alın. Ziyaretçileriniz genellikle yurt içinden mi? Bunu dert etmeyin. Peki, web sitenizde içeriğinize uygun reklamlar çıkıyor mu? Eğer cevabınız evet ise işler yolunda demektir.

Analytics hesabınızla Adsense hesabınızı birleştirin. Bunu adsense hesabınızda iken yapabilirsiniz. Şimdi Google Analytics e giriş yapalım ve raporlara şöyle bir göz atalım. Önceki aylara/ haftalara göre artış sağlamışsanız yüzünüzde bir gülümseme olacaktır. Azaldıysa da sorun etmeyin, özgün ve insanların ilgisini çekebilecek başlık ve içerikle trafiğiniz artacaktır.

Analytics hesabınızın içindeyken İçerik bağlantısına tıklayın ve sonrasında Adsense bağlantısına tıklayın.

Şimdi şunları göreceksiniz: Genel bakış, En iyi Adsense içeriği, Adsense’ e en çok yönlendirenler ve Adsense eğilimi. Daha ilk ekrandan bir şeylerin farkına varmanız gerekiyor. Genel bakışta size bir özet rapor sunuluyor. Dikkat ederseniz en iyi adsense içeriği bölümü gayet ilgi çekici.

Şimdi oraya bir göz atalım. İşte bu rapor çok başarılı ve faydalı. Çünkü hangi makalemizin belirlediğimiz tarih aralığında ne kadar gelir getirdiğini, tıklama oranını ve tıklanan adsense reklamlarının sayısını görebiliyoruz. İşte anahtarı buldunuz. Şimdi yapmanız gereken şey daha fazla eBGBM sunan makalelerin benzerlerinden yazmak.

Örneğin pdfdergi’ nin geçtiğimiz ay eBGBM’ si en yüksek olan makalesi şu oldu: http://pdfdergi.com/5830/lig-tv-izleme-internette-daha-ucuz/

Bunu sizde denemelisiniz, ne kadar fadalı olduğunu göreceksiniz.

Yorum yapın