WordPress blogları hızlandırmak

WordPress dünyada yüzlerce kişi tarafından kullanılan blog oluşturmak için tasarlanmış ücretsiz bir script. Bu scriptle kurulan blog siteleri ise arama motorları tarafından daha kolay indeksleniyor ve arama sonuçlarında daha üst sıralarda bulunuyor. Hem değiştirilebilir ara yüzü, hem de yönetici menüsü ile istediğiniz gibi tasarlayabileceğiniz ayarlamalar yapabileceğiniz bu script blog sitesi oluşturmak isteyenler için şiddetle tavsiye ediliyor. WordPress kullanırken site yüklenme hızını artırmak istiyorsanız aşağıdaki işlemi yapmanız gerekmekte.

Normalde WordPress site yüklenmesi aşağıdaki gibidir.

Toplam yükleme süresi: 7.5 saniye
Toplam nesneler: 42 (297 KB)
Harici nesneler: 14 (61,7 KB)

Eğer wordpress temanız içerisindeki header.php dosyasının en başına aşağıdaki kodu eklerseniz site yüklenme hızı daha kısa bir sürede gerçekleşecektir.

<? ob_start ( “ob_gzhandler”);?>

kodu ekledıkten sonra ise yeni yüklenme hızı ortalama şöyle olacaktır ;

Toplam yükleme süresi: 4.8 saniye
Toplam nesneler: 42 (297 KB)
Harici nesneler: 14 (61,7 KB)

Yukarıda da görüldüğü gibi yüklenme süresi hemen hemen yarıya düşmüştür. Eğer sizde bunu sitenizde uygularsanız sitenizin yükleme süresi açısından mükemmel sonuçlar göreceksiniz. Çok basit bir uygulama olmasına rağmen blogcuların çok işine yarayacak bu ayrıntı sayesinde site ziyaretçileriniz yükleme suresinden yaklaşık 3 sn gibi bir zaman kazanacaktır.

Yorum yapın

WordPress blogları hızlandırmak” üzerine 4 yorum