PDF’yi JPEG/JPG’e Çevirmenin 6 Yolu

Taşınabilir döküman formatı yani PDF gerçekten kullanışlı bir dosya formatıdır. E-kitap kavramını hayatımıza sokmuştur, ama bir dezavatantajı vardır o da görüntülemek için ekstra bir yazılıma ihtiyaç duyarız. Acrobar reader, foxit reader bunlara örnek olarak gösterilebilir. Peki pdf ‘yi bu programlar olmadan kullanmak istiyorsak ya da pdf dosyasındaki bir görüntüyü internet ortamında direk göstermek istiyorsak ne yapacağız? Bunun için size epey alternatifli bir yol çizeceğiz. Tam 6 tane seçeneğiz var.

1.Zamzar ilk seçeneğiniz. Zamzar bir internet sitesi ve dosya çevirmeleri konusunda önde gelen sitelerden. Bu siteye PDF dosyanızı seçin, JPG’i seçin, e-posta adresinizi yazın. Çevrilmiş dosyanızı alacaksınız.

ZamzarFileConversion[1]

2.Omni Format bir program. Bu program ile de PDF Dosyalarınızı JPG’e çevirebilirsiniz.

omniformat[1]

3.Universal Document Converter programı bir çok format değişimi için kullanılabiliyor. PDF, JPG değişimi de bunlardan birisi.

prnt_adj[1]

4.You Convert It bir diğer dönüşüm yapabileceğiniz web sitesi. E-posta adresimizi yazıyoruz, browse diyip dosyamızı seçip gönderiyoruz ve JPG dosyamızı indiriyoruz.

YouConvertit[1]

5. Convert PDF to Image bu web sitesi de PDF’yi JPG’e dönüştürüyor, avantajı ise e-posta adresinizi sormuyor.

ConvertPDFtoJPG[1]

6. Document Converter eXPress istediğimiz dönüşümü yapan bir diğer web sitesi. Bu web sitesinde yapacağınız dönüşümlerde JPG’in kalitesini ve çözünürlüğü belirleyebiliyorsunuz.

Önemli Not: Gizli ve önemli PDF dosyalarınızı online çevirici sitelerden JPG’e çevirme yapmayınız. Böyle bir durumda 2. ve 3. seçeneklerdeki programları tercih etmelisiniz.

Yorum yapın

PDF’yi JPEG/JPG’e Çevirmenin 6 Yolu” üzerine 5 yorum

  1. üsttekilerden hiçbiri işimi görmedi. üstelik virüslü bağlantı koymuşsunuz. yuh…

  2. selam

    ben pdf2image programıyla çevirdim ancak resimlerin üzerinde çarpı çıkıyor nasıl engelleyebilirim

  3. photoshop danda farkı kaydet diyip jpg yaparsanız oluyor. hiç program indirmekle uğraşmayın