Online Pazarlama Ve Çeşitleri

Zaman ilerledikçe reklam mecralarında birtakım değişmeler oldu. Gelişen teknolojilerle birlikte yeni reklam mecraları oluşmaya başladı. 2000 li yıllarda Türkiye’de ve dünyada internet kullanıcı sayılarında ciddi artışlar oldu. İnternetin bu denli popüler olması firmalarında gözünden kaçmadı ve bu potansiyeli kullanmak istediler.  Artık firmalarca internet bir satış kanalı ve pazarlama faaliyetlerini yürütebilecekleri bir alan oldu.

İnternet reklamcılığı diğer reklam mecraları ile kıyaslayacak olursa en önemli farkı geri dönüşün ölçülebilir olmasıdır. Firmanız bir televizyon reklamı yaptı bu televizyon reklamının satışlarınıza ne kadar katkı sağladığını kesin rakamlarla belirleyemezsiniz. Fakat internette bu böyle değildir. Yaptığınız harcamaların, yürüttüğünüz kampanyaların size ne denli dönüşü oldu bunu çok güzel gözlemler ve özel geliştirilmiş ürünler yardımıyla grafiksel olarak sonuçları alabilirsiniz.

İnternet pazarlama alanına yapılan harcamalar her geçen gün katlanıyor. Bunun nedeni ise harcama yapan firma olumlu dönüşleri gördüğünde bütçeyi biraz daha açmaktadır. Yıllara göre internet reklamcılığı harcamalarını gözlemlediğimizde her yıl artış olduğu çok net görülmektedir. Buda demek oluyor ki bu mecra olgunlaşma safhasındadır ve sürekli gelişim ve değişim içerisindedir.

İnternet pazarlamadan olumlu sonuçlar almak, yapacağınız adımları doğru belirlemenizle de alakalıdır. Bu noktada uzman birisinden destek almanız önem arz etmektedir. Çünkü bu mecra üstede belirttiğimiz gibi sürekli ve hızlı şekilde değişmekte ve gelişmekte, diğer pazarlama türlerine göre bu noktada ayrılmaktadır. Diğer mecra alanlarına göre değişim daha hızlı olmaktadır. Bu noktada değişimleri yakından takip etmek ve hızlı edepte olabilmek için uzman bir kadro ile çalışma çok önemlidir.

Online pazarlama faaliyetleri nerelerde gerçekleşir ana hatlarıyla onlara da değinelim;

Web Siteleri: Kurumsal site ile firmanızın kurumsal kimliğinizi ziyaretçilere sunabilirsiniz. Yada ürünlerinizi internet yoluyla satabilirsiniz, biz buna eticaret diyoruz. İçerik üretecekte kazanç elde edebiliriz.

Arama Motoru Optimizasyonu: (Search Engine Marketing) Sitemizin arama motorlarınca uyumlu hale getirilmesi ve bu yolla sitemize organik ziyaretçi çekme çabalarıdır. Aslında bu başlı başına bir konudur bununla alakalı ayrı bir yazı yazılabilir.

İzinli E-posta ile Pazarlama Faaliyetleri: (Permission-Based eMail Marketing)

Sosyal Medya Optimizasyonu: (Social Media Optimization)

Yukarda en çok kullanılan online pazarlama yöntemlerine değindim. Bu başlıkları 15-20 adet başlık daha ekleyebiliriz. Online pazarlama alanı her geçen gün kullanımı artmakta ve hızla yeni teknolojiler gelişmektedir. Bu alanı etkin şekilde kullanmak için bir uzman dâhilinde çalışmaları yürütmek önemlidir. İlerleyen zamanlarda online pazarlama ile ilgili yeni yazılar gireceğim.

Yorum yapın

Online Pazarlama Ve Çeşitleri” üzerine bir yorum

  1. Merhaba, güzel bir eğitim, aslında izinli pazarlamanın üzerindede durulması ve firmaların bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor. fırmamız ıcın uzun aramalar sonunda MaxiPosta ile çalışmamızın daha doğru olacağına karar verdik ve haklı çıktık. gerçektende izinli e-posta pazarlama konusunda çok profesyonaller