3D Teknolojisi Çok Yakında Evlerimizde

3D teknolojisi hızla gelişmeye başladı. Özellikle avatar filminin büyük basarı yakalaması firmaların filmlerini üç boyutlu suna bilmek için yatırımları artırmış durumda. Büyük elektronik firmalarında fuar stantlarında 3D gösterim özelliği olan televizyonlarını tanıtmaya başladılar. İleride evlerin vazgeçilmez teknolojisi olacağı şüphesiz. Bu ürünlerin 2010’ların sonlarında evlerdeki yerlerini alması tahmin ediliyor.

Büyük teknoloji firması Sony’de 2012’ye kadar üreteceği televizyonların yüzde ellisini üç boyutlu gösterime uygun şekilde üreteceğini belirtti.

Üç boyutlu film izleye bilmeniz için bunu destekleyen televizyonun yanında bir de gözlüğe ihtiyacınız olacak. Görüntüler çıplak gözle izlendiğinde sadece bulanıklık görülmekte. Stereoscopic kareler bu özel gözlükle üç boyutlu hale geliyor.

Bu teknolojinin yaygınlaşmasında ürünle birlikte kullanmanız gereken gölüklerin fiyatları da belirleyici olacak. Televizyon aldığınızda yanında iki adet gözlük hediye verilecek daha fazla gözlük almak için ise satın almanız gerekecek. Şimdilik sadece Japonya’da satılacak olan gözlüklerin fiyatı 90 EURO beş kişilik bir aile için  3D film izlemenin maliyeti oldukça yüksek olacak. Büyük arge yatırımlarıyla kısa sürede geliştirilen 3D teknolojisinin maliyetini firmalar kısa sürede de tüketiciden karşılamak istiyor. İlerleyen zamanlarda da bu ürünlerin fiyatları düşeceği kesin.

Yorum yapın