Google Webmasters’a Site Ekleme, Kayıt Olma

1. İlk adım olarak,  Google Webmaster Tools’a gidiyoruz. Eğer google hesabınız yoksa ücretsiz yaratabilirsiniz, zaten hesaba sahipseniz hesabınızla giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra site ekleye (add site) tıklıyoruz ve sitemizin adresini yazıyoruz ve devam (continue) diyoruz.

google-webmasters-site-ekleme-1

2. Sitemizi ekledik ama google un eklediğimizin sitenin sahibi olduğumuzu doğrulaması gerekiyor. Sitenizi doğrulayın linkine tıklıyoruz.

google-webmasters-site-ekleme-2 

 

 

 

 

 

3.Doğrulama İşlemi

google-webmasters-site-ekleme-3

Bunun için iki yöntem var meta-tag ya da html dosyası seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.

  • Meta-tag’ı seçerseniz verdiği kodu sitenizin head kısmına eklemelisiniz. Eğer wordpress blog sahibiyseniz header.php dosyasında bu işlemi yapmalısınız.
  • Html dosyayı seçerseniz verdiği verdiği dosya isminde verdiğiisim.html şeklinde kaydedip hostunuza göndermeniz gerekiyor.

3. Doğrulama için hazırız, Doğrulama İşlemi yazan sayfaya dönüp siteyi doğrulaya (verify) tıklıyoruz. Başarıyla gerçekleşti uyarısı gelecektir. Evet 24 saat geçtikten sonra sitemizin istatistiklerini görebileceğiz.

 

Google Webmaster Tools Ne İşe Yarar?

Google webmaster tools ile sitenizin istatistiklerini takip edebilir, çok ziyaret edilen içeriklerinize ağırlık verme ya da zayıf kısımlarınızı düzeltme gibi stratejiler uygulayabilirsiniz.

Ayrıca sitenize ziyaretçiler nasıl girmişler direk adres, yönlendirme siteleri, arama motorları şeklinde görebilirsiniz. Arama motorlarından gelenlerin hangi kelimelerle geldikleri gibi ayrıntılı istatistikleri görebilirsiniz. Ayrıca ziyaretçi sadakati, yeni ziyaretçi oranı, sayfa gösterimi, sayfa gösterim ortalama süresi gibi pek çok ayrıntı elinizin altında olacak. Her site sahibinin bilmek istediği şeylere ulaşabileceksiniz.

Yorum yapın

Google Webmasters’a Site Ekleme, Kayıt Olma” üzerine bir yorum