Battle Dawn strateji, taktik, diplomasi ve beceri oyunu

Battle Dawn strateji, taktik, diplomasi ve beceri oyunudur. 4 yılı aşkın süredir global sunucular üzerinden farklı dillerde oynanan oyun, Türkiye ‘e özel sunucuları ile artık Türkçe.

Hikaye
Bir felaket sonrası neredeyse bütün uygarlıklar dünya üzerinden silindi. Siz kurtulan bir grup insanın lideri olarak koloni inşa etmeye başlamalı ve dünyanın en kuvvetli kolonisini kurarak dünya egemenliği için çabalamalısınız! Sizinle birlikte olanlar ile müttefik olmalı, güvenlerini kazanmalı ve savaşarak diğer ülkeleri ele geçirmelisiniz. Kendi koloninizin lidersiniz, emirleri verir, kendi kaderiniz ile karşılaşırsınız.

Oyunu denemek için kayıt olmanız gerekmemektedir. Sistem size geçici bir hesap oluşturur ve bir alıştırma sürecinden geçirir. Bu alıştırma sürecinde oyunun temel işlevleri tanıtılır. Süreç sonunda dilerseniz kayıt olabilirsiniz. Tek bir hesap ile bütün sunucularda oynanabilir. Ayrıca Facebook hesabı ile bağlantı kurulabilir, facebook üzerinden veya web üzerinden oynanabilir.
Citivalizon tabanlı oyunda TURlar bulunmaktadır. 1 saat içeresinde 3 tur geçer. 1 tur 20 dakika olarak ayarlanmıştır. Siz oyunda olmasanız dahi tur ilerler, üretim sürer, gerçekleşecek olan savaşlar gerçekleşir ve depolanır.

Oyun destek sistemi Türkçedir. Forum sayfasında hazırlanmış Türkçe kılavuzlar, soru havuzu ve paylaşım bölümleri bulunmaktadır (forum ve oyun sistemi kayıtları entegrelidir, ayrı bir kayda gerek yoktur). Ayrıca oyun yöneticilerine oyun içeresinden mesaj sistemi veya chat sisteminden ulaşılabilinir.

3 farklı kurgu mevcuttur. Antik çağ (fantazi), teknoloji çağı (mars), günümüz çağı (yer küre). Oyunu özel kılan kavramlardan birisi de haritalarıdır. Her haritanın kişisinin zevkine uygun yerleşim ve birimleri vardır. Oyun başlangıcı ve alışım süresi için yeni oyuncu koruma sistemi de bulunmaktadır.

Anasayfa: http://tr.battledawn.com
Forum: http://tr.battledawn.com/forum
Facebook APPS: http://apps.facebook.com/battledawn-tr

Yorum yapın