iPhone için ücretsiz TV Rehberi uygulaması

Bir iphone kullanıcısı hergün bir çok programla karşılaşabiliyor. Bunun en büyük sebebi ise iphone da bulunan Apple Store. iPhone kullanıcıları bir çok programı test edip sonrasında beğenmezse silebiliyor. Ancak bazı uygulamalar var ki onları silmek gerekmiyor. Aksine sürekli o uygulamayı açıp bakmak gerekiyor. İşte onlardan bir tanesi kısa bir süre önce yeni versiyonu yayınlanan ücretsiz "TV Rehberi" iPhone uygulaması.

TV Rehberi, 70 adet Türk televizyon kanalının güncel yayın akışını ve 5.000’den fazla programın detaylı bilgilerini içeren, kişiselleştirilebilir bir iPhone uygulamasıdır. Yeni sürümü (v1.2) bir kaç gün önce App Store’a eklenen TV Rehberi’ne programın kullanıcılarından alınan değerlendirmeler doğrultusunda birçok yeni özellik eklendi. Bunların başında programları başlamadan önce push bildirmi, SMS, ya da e-posta ile hatırlatmak, program detaylarını Google Takvim’e eklemek, program özetlerini Facebook Connect ile arkadaşlarla paylaşmak gibi gündelik kullanışlığı ön plana çıkaran özellikler geliyor.

iphone-tv-rehberi

Programın üreticileri her gün yaklaşık 30-40 adet programı kullanıcılar için seçiyor ve uygulama içinde bunları ön plana çıkarıyor. Bunun dışında 70 adet Türk TV kanalının 3 günlük detaylı yayın akışını barındırıyor. Yaklaşık 5.000 programın özet bilgileri, 18 kategori ve 39 alt-kategoriye göre sınıflandırılıyor ve bunlar kullanıcıların uygulamayı kolay taramasında ve kişiselleştirmesinde kullanılıyor. Ayrıca akıllı işaretler ve diğer içerik bilgilerini kullanarak da kullanıcılar uygulama deneyimini tamamiyle kendi istekleri doğrultusunda yönlendirebiliyorlar.

Bunun yanında programda yer alan arama motoru ve kullanıcı istatistiklerinin izlendiği "en beğenilenler" ve "en çok tıklananlar" ekranlarımız da kullanıcı TV izleme tercihlerine ayna tutuyor. Kullanıcıların yaptıkları aramalar, en çok ziyaret ettikleri kanallar ve programlara göre uygulama içeriğini devamlı optimize ediliyor.

Uygulamanın zengin olduğunu düşündüğümüz içeriğini ve özelliklerini size uzun uzun anlatmak yerine, sizi http://tvrehberi.mobi/iphone adresine davet etmek istiyorum. Uygulama web sitesi de en az uygulamanın kendisi kadar başarılı olmuş. Tebrik etmek gerekiyor. Ayrıca web sitesinde uygulama hakkında, screenshotlar dahil, birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Ücretsiz TV Rehberi uygulamasınaa iTunes üzerinden direkt olarak http://itunes.apple.com/tr/app/tv-rehberi/id338599118?mt=8&uo=6 adresinden erişebilirsiniz.

Yorum yapın