Programsız resim formatı dönüştürme

Merhaba bu ilk makalem pdfdergi.com için. Sizlere büyük bir kolaylık sağlayacak bir konu üzerinde durmak istiyorum. Az çok herkes internete resim yüklemiştir veya resimlerle işi olmuştur. Bu makalede size anlatacağım konu

resim formatlarını (jpg,gif,bmp,png vs.) programsız bir şekilde kendi aralarında dönüştürmek. Peki resim dönüştürmeyi nasıl yapacağız ?

Hepimizin bilgisayarlarında bulunan paint programı ile.

Şimdi klavyemizdeki Print Screen tuşu ile istediğiniz herhangi bir sayfanın ekran görüntüsünü alın. Ben örnek olarak pdfdergi.com sitesinin ekran görüntüsünü aldım.

Diyelim ki bu resmin uzantısı bmp uzantılı. Ancak upload edeceğimiz site bmp uzantılı resimleri upload etmemize izin vermiyor. Biz de o zaman yine paint programı ile pdfdergi.bmp isimli resmimizi açıyoruz.

Resmimizi açtıktan sonra

Resimde de görüldüğü üzere uzantısı değiştireceğimiz resmi Dosya/Farklı Kaydet/Kayıt Türü yolunu izleyerek listede bulunan herhangi bir uzantıya dönüştürebiliriz. Ben bu özelliği çok sık olmasa da zaman zaman kullanıyorum.

Sonuçta bilgisayarımızın gizli bir yerinin kalmasını hiç birimiz istemeyiz öyle değil mi ?

Yok ben bunlarla uğraşmak istiyorum bana daha özellikli bir program lazım diyorsanız ücretsiz bir fotoğraf editleme editörü olan Photoscape programını öneririm.

Yorum yapın

Programsız resim formatı dönüştürme” üzerine 4 yorum

  1. saol gardaş kota olduğu için resim indiremiyoruz print screenle kopyalıyıp resim alıyoruz bedavaya geliyorr ama facebooka yüklen miyodu senin sayende onuda başardık kisss

  2. Merhaba,

    Makaleniz hayırlı olsun pdfdergi ailesine katıldığınız için şahsım adına teşekkür ederim. (Ben kim oluyosam artık :D) Öncelikle makalenizde emek harcadığınızı hissetmek güzel Benim buradaki lakabım Yorumcu olduğu için yorumsuz kalamadım yine 🙂 Bu tür resim dönüştürme işlemlerini hele hele toplu format değişiklikleri için irfanview programının bacth converter yardımcısını kullanıyorum. Oldukça yeteneklidir. irfanview programını kullanıyorsanız. file menüsünde görebilirsiniz. Hazır Taze heyecanda bir yazar bulmuşken Şu meşhur offie 2007 için olan uyumluluk programında da biraz bahsetseniz.

    teşekkürler