Google grup açma

Google grup oluşturarak gruptaki üyelerle çeşitli paylaşımlar yapabilir, birbirinizle daha kolay iletişim kurabilirsiniz. Özellikle internet site sahipleri için google grup’u tavsiye ediyorum. Okuyuculara daha kolay ulaşmak, okuyucuların önerilerini almak için Google üzerinden bir grup açmak olumlu olacaktır.

İsterseniz pdfdergi google grup’a üye olabilirsiniz.

Gelelim Google grupun nasıl açılacağına:

İlk olarak groups.google.com adresine giriyoruz.

Sonrasında sağ taraftan oluştur butonuna tıklıyoruz.

Grup ismi, açıklama ve diğer bilgileri doldurup grup oluştur butonuna tıklıyoruz.

Google grup oluştururken 3 farklı seçeneğiniz var:

Genel – Herkes arşivleri okuyabilir. Herkes katılabilir ancak yalnızca üyeler ileti gönderebilir ve üye listesini görüntüleyebilir. Yalnızca yöneticiler sayfa oluşturabilir ve dosya yükleyebilir.
Yalnızca duyuru – Arşivleri herkes okuyabilir. Herkes katılabilir ancak yalnızca yöneticiler ileti gönderebilir, üye listesini görüntüleyebilir, sayfa oluşturabilir ve dosya yükleyebilir.
Kısıtlı – Kişilerin gruba katılmak için davet edilmesi gerekir. Yalnızca üyeler ileti gönderebilir, arşivleri okuyabilir, üye listesini görüntüleyebilir, sayfa oluşturabilir ve dosya yükleyebilir. Gruplarınız ve arşivleri genel kullanıma açık Google arama sonuçlarında veya dizinlerinde görünmez.

Doğrulama kodunu girdikten sonra isterseniz grubunuza arkadaşlarınızı veya başka kişileri davet edebilirsiniz.

Davet aşamasını da geçtikten sonra grubunuz kullanıma hazır!

Yorum yapın

Google grup açma” üzerine bir yorum

  1. Bu grup kullanımı yahoo ile başlamıştı sanırım sosyal agların başlangıcı herhalde 🙂 simdi gruplar daha pasif kaldi twitter gibi anında iletisim yordamları üzerinde sosyal gruplasmalar daha fazla sanırım. Değerlendirene göre değişen bir durum tabiki değerlendiren olursa…