Windows 7’niz orjinal mi? Kontrol edin

Windows 7 kullanıyorsanız sahte yazılımcılık kurbanı olabilirsiniz. Kullandığınız Windows 7’nin orjinal olup olmadığını kontrol etmek için Microsoft’un geliştirdiği WAT yazılımını kullanabilirsiniz.

Windows Activation Technologies yani WAT çevrimiçi olarak Windows 7’nizin aktifleştirilip aktifleştirilmediğini kontrol eder. Eğer Windows’unuz aktifleştirilmişse kullandığınız yazılım orjinal demektir. x86 ve x64 windowslar için iki yazılım bulunuyor.

Eğer test sonucunda windowsunuz korsan çıkarsa ve siz gerçekten orjinal yazılım aldığınızı düşünüyorsanız Microsoft’la iletişime geçmeniz iyi olacaktır. Eğer ortada böyle bir durum varsa büyük ihtimalle korsan yazılımcılığın kurbanları arasında yer alıyorsunuz demektir. Eğer cd/dvd’ye büyük miktarda para ödemediyseniz zaten kullandığınız windows korsandır.

WAT x86 indir

WAT x64 indir

Eğer Microsoft’la iletişime geçmeniz gereken bir durum varsa buradan iletişime geçebilirsiniz.

Yorum yapın

Windows 7’niz orjinal mi? Kontrol edin” üzerine 3 yorum

  1. yaklaşık 5 gün önce bi sayfa arkadaşım bana sorular sordu ve bilgisayardanmı giriş yapıyorsun ultmat,in kaç bende kötülük düşünmediğimden içtenlikle cevapladım fakat sonra her giriş yapmak istediğimde googl ambleminde siluet görüyorum bu beni tedirgin ediyor yazılımlarımı dahi değiştirmiş o,şahıs ancak benim fazla bir bilgim yok yazılımları çoğu kez anlıyamıyorum lütfen en başta olan yazılım nasıl geri alınır yardım ediniz bana buaraya yazma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim SYN FACE ( O ŞAHSIN ADI ÇAĞATAY KAYA ! ONU ENGELLEDİM ANCAK SORUN HALÂ DEVAM EDİYOR 🙁

  2. mrb. vista dan win7 ultimete yükselttim ürün anahtarını bağzı programlarla x86 indirdim ve bana bu güncelleştirme zaten yüklü diyo windows orjinalmi

  3. mrb.ben x86 indirdim ve bana bu güncelleştirme zaten yüklü diyo yani windowsum orjinal mi demek oluyor…