En ucuz hosting

Başlık en ucuz hosting ama gerçekte en az paraya satın alınan hosting en ucuz mudur? Hiç sanmıyorum. Sebebine gelince; Geçenlerde bir arkadaşım yıllık 50 TL ‘ ye bir hosting satın aldı. 50 TL yıllık ödeme için ne az nede çok. Orta diyebiliriz. Sonrasında aldığı hosta phpbb forum kurdu ve forumunda gerekli forumları açıp yayınladı. Sonrasında bir kaç arkadaşı ve daha sonrasında google’ dan gelen ziyaretçilerle forum hareketlenmeye başladı.Aslında tam bir hareketlilik yok. Şu anda forumda 15 kişi var. En çok 25 online gibi ifadeleri bilirsiniz. İşte arkadaşımın forumunda da benzer rakamlar vardı. Zaten forum konu itibarı ile genel bir kitleye hitap etmiyor.

Arkadaşım zaman zaman foruma erişemediğini ve hatalar aldığını söyledi. İncelediğimizde foruma erişimle ilgili bir sorun olduğunu gördük.

Forumun yapılandırmasından yada ziyaretçi trafiğinden kaynaklanan bir sorun yoktu. Sorun hosting firmasından kaynaklanıyordu. Arkadaşımın sitesi az trafik almasına rağmen aynı sunucuda çok trafik alan ve işlemciyi yoran başka siteler olduğu için sunucu down oluyordu.

Aslında bir çok ucuz hosting de benzer durumlar söz konusu. Yıllık 15 liraya hosting satın alıyorsunuz ve booom, elinizde patlıyor.

Benzer şeyler çok para verilen hosting hizmetlerinde de yaşanabiliyor. Özellikle merdiven altı diye tabir edilen hosting firmaları o kadar çok ki. Malesef bu tip firmalar ne sunucularını güncelliyorlar, ne de sunucuların üzerinde yer alan uygulamaları. Hem bir sürü açık hemde optimize edilmemiş bir sunucu. Dolayısı ile sonuçta performans düşüklüğü ve siteye erişimin engellenmesi.

pdfdergi her gün 10.000′ e yakın ziyaretçi alıyor ve yaklaşık 15.000 sayfa görüntüleme yapıyor. Aylık kullanılan bant genişliği ise 200GB civarında. pdfdergi hosting hizmetini BlueHost‘ dan alıyor. Bluehost gerçekten “on numara” iş yapıyor. 24 saat online destek, ücretsiz alan adı, sınırsız domain, alt domain, sınırsız bandwith, fantastico, cpanel ve daha fazlası. Ve bence en önemlisi BlueHost mühendisleri sistemlerini çok iyi optimize ediyorlar. Böylece en üst düzeyde hizmet alıyorsunuz.

Şimdi siz karar verin sürekli sorun yaşanan 50 TL lik hosting mi daha ucuz yoksa 84$ ödeyip içinizin rahat olduğu hosting mi?

En ucuz hosting, hosting yüzünden offf puff çekmediğiniz ve paranızın karşılığını aldığınız hostingdir.

pdfdergi BlueHost‘ u tavsiye ediyor.

Yorum yapın

En ucuz hosting” üzerine 2 yorum