Saniyede 125 Mb indirebilecekler!

Google farklı alanlarda yatırımlarına devam ediyor. Google şimdi de isp işine soyundu. Ama öyle böyle değil. Google blog sayfasından yapılan açıklamaya göre Google Amerikan ev kullanıcılarına 1 Gbps fiber optik internet getiriyor.

Fiber internet demek teoride bir dosyayı saniyede 125 MB ile indirmek demek, bu da 1 dakika içinde 7500 MB’ lık indirme yapabiliyor olmak demek. 🙂 Tabi karşı tarafın sunucusu da bunu destekliyor olmalı ama bu sorun olmamalı elbet. Ev kullancıları saniyede 1Gbps ye geçtikten sonra elbette hosting firmaları da daha iyilerine geçerler.

Google-fiber-network

Google bu hizmeti şimdilik Amerika’ da 50 bin ile 500 bin kullanıcı arasında test edecek. Yanlız ben bu 50 bin ile 500 bin i tam olarak anlamadım çünkü arada ciddi fark var.

Japonya’ daki kullanıcılardan sonra Amerika’ da da bu değişim yaşanacak. Bu haberi duyduktan sonra ülkemizde yapılan kampanyalar gerçekten gülünç. Hala “yalın internet” imiz yok ve hala 1 Mbit bağlantı için çok para ödüyoruz.Veee, yazıyı yazarken internetimin koptuğunu farkettim, sanırım telekom yetkilileri yazımdan haberdar oldu. Modemi resetlemeliyim 🙂

Gelişmiş ülke olabilmek için açın önümüzü, internetimizi hızlandırıp fiyatlarınızı düşürün. Di mi ama?

Yorum yapın

Saniyede 125 Mb indirebilecekler!” üzerine 2 yorum

  1. Amerikan halkı neler arz ediliyor bir de bizimkilere bakın, 8mbit e kadar limitsiz olan ttnet paketi 15 gb sonra 512kbit e düşüyor, neden mi, nedeni internetten haksız telifsiz dosya indirimini engellemek; ama gelin görün ki bu paketin üzerine 50tl daha öderseniz bu durumdan muaf tutuluyorsunuz. Şimdi ahlak abidesi rolüne soyunan bu ttnet nasıl oluyor da kullanıcılarına hizmet verdiğini düşünüyor anlamıyorum,vatandaşı basit basit tekelimsi düşüncelerle kandırmak bir yana internete başvurmak isteyene telefon hattı açtırma zorunluluğu da cabası

  2. Düşüncenize tamamen katılıyorum. Ancakkk… Türkiye de gelişim kaplumbağa hızıyla ve benim de yaşım 40 olduğuna göre…Teknolojinin bu imkanlarından faydalana mıyacağım galiba…!