Eyvah! GMail kapandı

Bunu söyleyen biz değil, iran’ da yaşayan internet kullanıcıları. Çünkü, İran’ daki kullanıcılar Google’ın mail servisi Gmail’e erişemiyor. Sebep olarak ise İslam Devrimi’nin yıldönümlerinde muhaliflerin örgütlenmesinde ciddi rol oynayan Gmail’ in Tahran yönetimi tarafından GMail e-posta hizmetinin kalıcı olarak engellenmesi kararı oldu.

Bundan bir süre önce Tahran yönetimi Facebook ve Twitter’a da engel koymuştu. İran yada Google tarafından resmi bir açıklama gelmemesine rağmen Google yetkililerinin İran’dan gelen e-posta trafiğin büyük ölçüde azaldığını görmesi sonucunda kendi sistemlerini gözden geçirmeleri ve akabinde sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını anlamaları bu sonucu doğuruyor.

gmail-block

Wall Street Journal gazetesi ise bunu haber yaparak, İran Telekomünikasyon Ajansı’nın Gmail’i yasaklayıp devlet tarafından sağlanacak bir ‘yerli’ e-posta servisi açmayı kararlaştırdığı belirtildi.

Eğer GMail Türkiye’ de engellenirse siz bundan ne kadar etkilenirsiniz?

Yorum yapın

Eyvah! GMail kapandı” üzerine 2 yorum

  1. çok iyi etmişler. çünkü yurt dışından her türlü mali ve manevi desteği alan ülkenin içerisinde o kadar çok hain var ki?