İnternetteki Bilgisayarınız Sanal Bilgisayar

Biri size bir bilgisayar daha verse, ne dersiniz? İşte G.ho.st size verilen 2. bir bilgisayar. Bu bilgisayarın şu an önünüzde durandan tek farkı sanal olması. Yani gerçekte yok. Ama elbette ki bu, kullanılmayacağı anlamına da gelmiyor.

Öyle bir sanal bilgisayardan bahsediyoruz ki, kendi bilgisayarınızın size sunduğu hizmetleri o da verebiliyor. Peki, nedir bunlar? Güvenli bir masaüstü, 15 gb’a kadar dosya depolama, diğer web uygulamaları ile uyumlu çalışma gibi özelliklerden bahsediyoruz.

Size verilecek olan bu sanal bilgisayara erişebilmek için tek yapmanız gereken, üye olmak. Yani bir kullanıcı adı ve şifre alıp herhangi bir internet tarayıcısından sanal bilgisayarınıza ulaşabilirsiniz. Verilen bu işletim sistemi teknolojisini ayağınıza getiren hizmeti sağlayan sunucu hizmeti Amazon.com aracılığıyla verilmekte.

internetteki bilgisayarınız için buraya giderek detaylara erişebileceğiniz bu uygulama dünyanın ilk web tabanlı işletim sistemi olarak adlandırılmaktadır.

Aşağıdaki resim söz konusu sanal bilgisayardan alınmış bir masaüstü görüntüsü

Şimdi de uygulamanın özelliklerinden bahsedelim:

1. Masaüstünde gelen küçük uygulamalar (Rss okuyucu, hesap makinesi, saat, hava durumu göstergesi, not alabileceğiniz küçük kâğıtlar, Google arama)

2. Üçüncü parti web tabanlı uygulamalar ile bütünleşmiş çalışma (Google Docs, Meebo, Zoho)

3. Kullandığınız uygulamaların yedeklenmesi ile uğraşmama ve diğer yönetici sorumlulukları

4. Dosya veya ürün gibi harici internet kaynaklarını etiketleme.

5. “My G.ho.st Drive” isimli dosya depolama alanı. (ücretsiz 15 gb, FTP erişimi)

6. “G.ho.st Sync” uygulaması. (kendi bilgisayarınız ile sanal bilgisayarınız arasındaki dosya işlemlerinde eşzamanlı kullanımı sağlar)

7. Dosya paylaşımı

8. Fazladan 5 gb dosya depolama alanı (eğer sizin referansınız ile bir arkadaşınızı da üye yaptırabilirseniz)

Hemen, şimdi buradakisanal bilgisayar bağlantısına tıklayarak bedava sanal bilgisayar sahibi olabilirsiniz.

Yorum yapın

İnternetteki Bilgisayarınız Sanal Bilgisayar” üzerine 3 yorum