MKV uzantılı dosyalar nasıl açılır?

MKV uzantısı blue-ray teknolojisi ile yaygınlaşan bir format. Eğer yüksek kaliteli bir film izleyecekseniz bu uzantı ile karşılaşabilirsiniz. Bu dosyaları açmak için çeşitli codec veya yazılımlara ihtiyacınız olacaktır.

Eğer mkv uzantılı bir dosyayı DVD, Divx gibi aletlerde açmaya çalışıyorsanız boşuna uğraşmayın. Piyasada mkv destekleyen DVD oynatıcı gibi bir şey var mı bilmiyorum ancak, mkv oynatan medya oynatıcılara mkv player adı veriliyor. Yani mkv uzantılı film izlemek için ek bir donanım almanız gerekiyor. Tabi bu bahsettiğim olay bilgisayar dışında. Bilgisayarda yazılımla bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Gelelim bu sorunu düzelteceğiniz yazılımlara. Öncelikle bilgisayarınıza K-Lite Codec Pack’i yüklemelisiniz. Codec olarak en yaygın paketlerden biridir K-Lite.

Sonrasında akıcı bir şekilde videoyu görüntülemek için VLC player, GOM player, BSPlayer gibi bir yazılım indirin. Ben bu yazılımların içinden VLC player’ı kullanıyorum, gayet de memnunum. Sadece tasarımı biraz kötü ancak ona da gerek kalmıyor film izlerken. O yüzden K-Lite Codec paketinin yanında VLC player’ın indirme bağlantısını veriyorum.

K-Lite Codec Paketini indir

VLC Player indir

Yorum yapın

MKV uzantılı dosyalar nasıl açılır?” üzerine 7 yorum

  1. bende LG LX6500 3D tv var. birine 3D ve 1080P lik film yüklettimçbazı filmler açılmıyor. yükleyene sorduğuma LG marka tv lerin MKV versiyonu yeni dğildir açmaz dedi. doğrumudur ve bu sorunu nasıl aşarım