Dosyalarınızı Kalıcı Olarak Silin

Windows’ta normal yollardan bir dosyayı sildiğinizde, sadece sildiğiniz dosyayı gösteren adres silinir. Bunun anlamı ise bazı dosyalarınızı sildikten sonra geri getirebileceğiniz anlamına geliyor. Bunu engellemek için sadece dosyayı gösteren adresi değil, dosyanın içeriğini de silmeniz gerekir. Ücretsiz ve portable FreeKiller bu işlemi Windows kurulu sistemlerde yapabiliyor.Öncelikle bu linkten FreeKiller‘ı indirip arşiv dosyasından çıkarıyoruz.

Program portable olduğu için kuruluma gerek kalmadan çalışabiliyor.

“Select Files” butonuyla silmek istediğimiz dosyaları seçiyoruz.

Silme metodunu seçmek için random data, blanks, ASCII characters seçeneklerinden birini işaretliyoruz. Bu seçenekler dosyanızın içeriğinin neyle değiştirileceğini belirler.

Son olarak “Kill File on Grid” butonuna tıklayıp gelen pencereyi onayladığımızda işlemimiz tamamlanıyor.

Bu işlemden sonra seçtiğiniz dosyaların yerine silme metodunda seçtiğimiz metodla yeni veriler yazılıyor.

Bunun yanında, daha önce bu programı kullanmadan sildiğiniz dosyaların geri getirilmesin önlemek için de Prevent Restore programını deneyebilirsiniz.

Yorum yapın

Dosyalarınızı Kalıcı Olarak Silin” üzerine 3 yorum

  1. bence genede gerek yok yani o şekilde dosyaların geri getirildigini biliyorum ama onun da türkiyede sadece tek bi yerde oldugunu da biliyorum yani o geri getirme işi biraz zor oluyor 🙂

  2. @arda
    bu işlemin kaliteli bir programla çok kolay olduğuna emin olabilirsiniz. biraz teknik detaya inecek olursak; bir dosyayı sildiğinizde aslında yaptığınız şey dosyayı gösteren bağlantıyı silmek, yani dosyanın var olduğunu gösteren ve dosyanın bulunduğu hard disk bölümüne veri yazılmasını engelleyen 1 değerini 0 yapmaktır. bu demek oluyor ki, bir dosyayı sildikten sonra aynı hard disk bölümüne bir veri yazılmadığı sürece dosya hala orada kalıyor.
    çok daha profesyonel programlar ise üstüne veri yazılmış olsa dahi dosyaları kurtarabiliyor.

  3. abi nasıl silinmez ya normal masaüstünde bi dosyamız var biz onu silip geri dönüşümü de temizledikten sonra kim bunu geri getiribilir kolay kolay yani kolay yolları varken ne gerek var o proglara