E-Mail ile büyük boyutlu dosyalar nasıl gönderilir?

E-Mail servislerinin hepsinde dosya ekleme seçeneği var. Ancak bazen büyük boyutlu dosyalar göndermek istediğimizde sıkıntı yaşarız, çünkü e-mail sağlayıcılar genelde dosya yükleme sınırını düşük tutuyorlar. Son zamanlarda bu konuda yenilikler yapılsa da, henüz biz kullanıcıları tam olarak tatmin edecek bir sonuca ulaşılamadı.

Örneğin; çoğu serviste 10 MB olan dosya yükleme sınırı, Gmail içi gönderimlerde 25 MB’a ulaşıyor. Yahoo Mail Classic kullanıcıları ise 20 MB’a kadar dosya gönderimi yapabiliyor.Bu konuda atağa geçen Yahoo, Yahoo Mail beta kullanıcılarına 100 MB’a kadar dosya gönderim seçeneği sunuyor. Tabii bu servisin henüz beta aşamasında olduğunu altını çizerek söylemekte yarar var. Bu sizin için yeterliyse yazımızın geri kalanını okumanıza gerek görmüyoruz. Ancak daha fazlasını isterseniz biraz sonra anlatacağımız servislere göz atabilirsiniz.

1. Pando Email – 1 GB’a kadar olan dosyalarınızı ücretsiz olarak gönderebileceğiniz servis, Yahoo Mail, Hotmail, AOL Mail, GMail ve Microsoft Outlook’u destekliyor.

2. Transfer Big Files – Pando gibi 1 GB’a kadar upload seçeneği veren bu serviste dosyalar 5 gün veya 20 indirmeye ulaşılana kadar muhafaza ediliyor.

3. DropSend – Ayda en fazla 5 defa ve 2 GB yükleme limitiyle kullanıma sunulan servisin limitlerini artırmak için ücret ödemeniz gerekiyor.

4. Send6 – Diğerlerine göre daha az limit sunan Send6, 250 MB’lık bedava yüklemeye izin veriyor. Eğer ücret ödeyip Pro üyelik alırsanız 2 veya 4 GB’a kadar dosya yüklemeniz mümkün.

Bu servislerin yerine çeşitli dosya depolarını kullanmanız da mümkün. Rapidshare’in sıkıcı kısıtlamaları yerine son zamanlarda popüler olan Mediafire, 2Shared, 4Shared, HotFile gibi çeşitli siteleri de kullanabilirsiniz.

Yorum yapın

E-Mail ile büyük boyutlu dosyalar nasıl gönderilir?” üzerine 4 yorum

  1. merhaba kadri hocam sizin kürt dili edebiyatında öğrencinizim şuan arkaşlar la sizi büyük bi zevkle dinliyoruz engin bilgilerini böyle paylaşmanız biz çok mutlu ediyor sılav u hürmet. mehmet emin cırık
    …..

  2. @arda
    büyük dosyaları e-maille gönderme konusundaki görüşünüzde haklı olabilirsiniz ancak rapidshare konusunda sizinle aynı görüşte değilim. rapidshare sitesi son zamanlarda zaten var olan kısıtlamalarını iyice artırmış durumda. hatta önünüzde hiç bir engel olmamasına rağmen sunucu yoğun gerekçesiyle download yapamıyorsunuz. bunun yerine yazımın sonunda belirttiğim dosya depolarını kullanmanız daha uygun olabilir.

  3. büyük dosyaları e-maille göndermek biraz saçma olur aslında onun başka bi yöntemi daha var o dosyalı rapid e upload edin ordan da linki gönderin daha az zahmetsiz olur ve o linki başka yerlerde de kullanabilirsiniz