Oyunlarda yüksek performans nasıl sağlanır?

Birçoğumuz -özellikle bilgisayarı biraz eski olanlarımız- oyun oynarken bilgisayarın aşırı yüklenme nedeniyle donmasından, yeniden başlamasından veya kilitlenmesinden şikayet ederiz. Bunlardan kurtulmak için oyunun grafik özelliklerinden kaybetmek yerine, bilgisayarda çalışan ve o anda kullanmadığımız işlemleri bir süreliğine kapatarak daha çok performans sağlayabiliriz. Bunun için tek tek uğraşmak yerine GameBooster programını kullanabilirsiniz. GameBooster ile oyunu açmadan önce çalıştırıp kullanmadığınız veya oyun sırasında işinize yaramayacak bütün işlemleri durdurarak işlemci yükünü azaltıp daha çok performans sağlayabilirsiniz.

GameBooster isimli programı buradan indirip kurabilirsiniz.

Bu resimde gördüğünüz gibi, kullanmayacağınız servisleri seçip Oyun Kipine Geç’e tıkladığınızda seçtiğiniz işlemler sonlanıyor, doğal olarak bir performans artışı görüyorsunuz.

Alt kısımda bulunan PC’yi temizle ve güçlendir butonu başka bir programın reklamı olarak konulmuş, programımızla ilgisi olmayan bir linke yönlendiriliyor, yani kullanmanıza gerek yok.

Yorum yapın

Oyunlarda yüksek performans nasıl sağlanır?” üzerine 2 yorum

  1. @arda
    bu tarz programlar belleğinize ve işlemcinize yük bindiren ve oyun sırasında kullanmayacağınız programları kapatır. ne kadar çok program kapatırsanız bilgisayardaki işlem sayısı ve bellek kullanımı o kadar azalır. bu şekilde de oyun performansı artar. yeni bilgisayarlarda bu konuda pek sorun olmasa da birkaç yıllık bilgisayarlar için uygun bir program olduğu kanaatindeyim.

  2. o program gibi çok program var hatta aynı özelliklere sahip amd nin çıkarmış oldugu amd fushion adlı bi program vardı ben onu biraz kullandım fakat pek memnun kalmadım çünkü o program pc deki bütün programları kapatıyodu güvenlik duvarı antivirüs vb programı kapattıktan sonra bunları tekrar açmak gerekiyordu bi de oyle kasmaları falan fazla engellemiyo gene aynı