Google Chrome OS Tablet PC’lere de Geliyor!

Henüz piyasada çok az sayıda olsa da tablet PC’lerin popülaritesi, Apple iPad’in tanıtımının ardından ciddi oranda arttı. Bunlarla birlikte geliştirme süreci devam eden Google’ın işletim sistemi Chrome OS’un tablet PC’de çalışıp çalışmayacağı merak edilmeye başlandı. Bu gelişmelerin ardından ortaya çıkan bir video, bu söylentilere ışık tutuyor. Chrome OS’un bir tablet PC’de kullanıldığını gösteren videoda, Chrome OS’un tablet PC’de ne gibi özelliklerinin olacağı anlaşılabiliyor. Tabii ki bu videonun kaynağını belirtmeyi de unutmamak gerekiyor. Video, Chrome’un yapımcısı Glen Murphy tarafından hazırlanmış. Buradan Google’ın Chrome OS’un tablet PC sürümü için çalışacağı sonucunu rahatlıkla çıkarabiliriz.

Google başlangıçta Chrome OS’u sadece netbooklar için piyasaya süreceğini açıklamış olsa da, bu yıl oldukça büyük bir pazar oluşturacağı söylenen tablet PC’lerin potansiyelini de farketmiş olacak ki bu alanda bir çalışmaya girmiş.

Chrome OS’un tablet sürümünün ne zaman piyasaya çıkacağını henüz bilmiyoruz. Bu sürüm belki Chrome OS’un çıkışıyla birlikte, belki de ikinci veya üçüncü ek bir sürüm halinde piyasaya sürülecek. Bu soruların cevabını zaman verecek.

Videoyu izlemek için buraya tıklayın.

Yorum yapın