Tuğba’ nın Atölyesi Blog Röportajı

Blog yazarları ile röportaj serimiz iç mimarlık öğrencisi Tuğba Hanım  ile devam ediyor. Röportajımızın yazarı günlüğünü  http://tugbasatelier.blogspot.com/ adresinde yayınlıyor. Bu keyifli röportajı bir solukta okuyacağınıza eminim

Hoş geldiniz, röportaj isteğimizi geri çevirmeyip kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim.

Teşekkürler.

Öncelikle kendinizden bahsetmenizi rica ediyorum. Yani bilişim dünyasının dışındaki sizi tanımak istiyoruz. Bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

İç mimarlık örgencisiyim. Derslerimin yanı sıra tasarıma olan merakımı taçlar, tokalar kısaca aksesuarlar tasarlayarak pekiştiriyorum…Bilgisayarla ilk olarak nasıl tanıştınız? İlk kullanım zamanlarınızda en çok ne yaparak vakit geçirirdiniz?

Ortaokul dönemlerimde ögrenmeye çalışarak zaman geçirirdim o zamanlar adsl vs gibi baglantılar bu kadar olmadıgı için çok uzun süre internete girme olanagımız bulunmuyordu..

Blog yazma fikri nasıl ortaya çıktı, nasıl başladınız?

Ürünlerimin tanıtımı amaclı kitleye hitap edebilme ve kendimi duyurabilme aynı zamanda bu dalda yeni insanlar tanıma istegiyle başladım… Bi kaç blog deneyiminden sonra 

Blogunuza verdiğiniz isim ve slogan nereden geliyor? Bize biraz blogunuzdan bahsedebilir misiniz?

Blogumun ismi Tugba’s Atelier yani Tugba’nın Atölyesi… Tasarımlarımı anlatıcak en güzel ismin bu oldugunu düşünerek koydum. Blogumda yaptıgım ürünleri sıklıkla o gün içerisinde ekliyorum bu ürünlerle ilgili tartışma olanagımız oluyor. İnsanlar istedikleri ürün hakkında yorum yazabiliyor benimle ilgili tasarımları bu blogtan takip edebiliyor satış yaptıgım siteleri iletişim bilgileri ve ürün fotograflarını gene blogumdan takip edebiliyorlar…

Blogunuza ne kadar vakit ayırıyorsunuz? Bunu yeterli görüyor musunuz?

Hergün mutlaka bi kaç saat ayırmaya çalışıyorum

Blogunuzu incelediğimizde gerçekten özgün bir içeriğe sahip paylaşımcı bir blog olduğunu görüyoruz. Blogunuzu diğer bloglardan farklı kılan özellikler nelerdir?

Blogumda kimseden kopyalanmayan tamamen benim dilimden yazılmış benim tasarımlarım olması diger bloglardan farklı kılıyor olabilir.

Blog yazmak için kendinizi zorunlu hissettiğiniz oluyor mu? Yoksa hala ilk günlerdeki gibi eğlenceli bir uğraş olarak mı görüyorsunuz?

Eglenceli bir ugraş benim için

Blogunuzun okuyucu sayısının artması yada azalması üretkenliğinizi olumlu/olumsuz etkiliyor mu?

Okuyucu sayısının artması inanılmaz mutlu edio her kişiyi bende izlemeye alıyorum beni aldıklarında. Çünkü onlarında mutlu olucanı biliyorum.

Blogunuzun dışında başka zaman harcadığınız projeleriniz var mı ?

Evet var..

Türkçe içerikli bloglarla yabancı dillerdeki bloglar arasında sizce farklılıklar var mı? Biraz bunlardan bahsedebilir misiniz?

Türkçe içerikli bloglarıda çok başarılı buluyorum insanlar bloglarına ciddi emek ve vakit harcıyorlar.

Bloglar özellikle son dönemde yüksek okuyucu sayılarına ulaştılar. Bloglar medyaya alternatif olabilir mi? Medya gibi gündem oluşturacak güce sahip olabilirler mi?

Bence olabilir , olmalıda…

Eminim bir çok blog yazarını takip ediyorsunuz ama şu an aklınıza gelen takip ettiğiniz bloglar hangileri?

: jeliboncuk.blogspot.com , hesionka.blogspot.com

Bir gün birileri çıkıp blogunuzu yüksek bir fiyatla satın alınmak isterse, tepkiniz ne olur?

Tabiî ki satmam kendi ürünlerim oldugu için kimsenin işine yaramaz zaten

Son olarak blog hayatına henüz başlamamış yada yeni yeni yazmaya başlayan yada yazan ama istediği okuyucu kitlesini bir türlü elde edemeyen blog yazarlarına/adaylarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Benimde başarısızlıkla sonuçlanan bloglarım olmuştu… Bence çok sık güncellemeliler çünkü gelen okuyucu hep aynı yazıyı görürse sıkılabilir. Yavaş açılan blog siteleri okuyucuyu o siteyi kapatmaya itebilir. Önemli blog kurallarını göz önüne alıp kitleye daha dogru şekilde hitap ederek okuyucularını arttırabilirler diye düşünüyorum

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederek, röportajımızın sonuna geldiğimizi üzülerek de olsa söylemek zorundayım. Gerçekten çok güzel bir sohbet oldu. Başarılarınızın devamını diliyorum.

Çok teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim

Bu başarılı bloga tugbasatelier.blogspot.com adresinden erişebilirsiniz.

Yorum yapın