Google Maps Adres Düzeltme

Google Maps Yerel İşletmeler Merkezi’nde Türkiye yok. Hem nüfus hemde internet kullanımı oranları açısından bir çok ülkenin üstünde olmamıza rağmen ve Google ‘ ı çoook sevmemize rağmen Google Maps Yerel İşletmeler Merkezi’nde Türkiye’ mizin olmaması çok üzücü.

Google Maps’ e firmalarımız bir şekilde eklenmiş ancak bazı firmaların adresi telefonu yanlış girilmiş. Bazı firmaların ise adresleri birden fazla girilmiş. Yani firma taşınmış ama google maps te hala eski iletişim bilgileri mevcut yada mükerrer kayıt var. Hem eski iletişim bilgileri hemde yeni iletişim bilgileri.

İşin kötü yanı ise farklı ülkelerdeki kullanıcılar bu adresler üzerinden giriş düzeltme yada girişi kaldırma isteğinde bulunabilirken biz sadece bakakalıyoruz. Bu gerçekten çok üzücü.

Google’ ın bizi çok sevdiğini biliyoruz. Çünkü daha önce Google Bize Logo yapsana dedik yaptı, google translate hizmetine Türkçe’ yi de ekle dedik ekledi. Şimdi Google’ dan bir şey daha istiyoruz. Google, Google Maps Yerel İşletmeler Merkezi’ ne Türkiye’ yi de ekle.

Çünkü Google Maps’ te yanlış girilen bilgileri düzeltmek istiyoruz.
Çünkü Google Maps’ te gözükmesini istemediğimiz bilgileri kaldırmak istiyoruz.
Çünkü Google Maps’ te mükerrer kayıtları görmek istemiyoruz.

Teşekkürler Google! Hayatımızı kolaylaştırdığın için!

Bu başlık altında ne kadar istek toplayabilirsek Google’ a sesimizi o kadar kolay duyurabiliriz. Eğer sizde bu durumun düzelmesini istiyorsanız lütfen bu mesaja yorum yazarak katkıda bulunun.

Yorum yapın

Google Maps Adres Düzeltme” üzerine 21 yorum

  1. Güçsan Plastik Kalıp Sanati ve Ticaret A.Ş. de asıl adresi GEPOSB / Gebze olması gerekirken İzmit’te bir yerde görünüyor ve müşterilerimiz yanlışlıkla oraya gitmişler 🙂

    Yanlışlıkları nasıl düzelttirebileceğimizi bilen varsa yardımlarını rica ediyorum.

    Saygılar

    Tuncay Çetin

  2. Yazınız için teşekkürler,
    Düşüncelerinizde haklısınız. Katılıyorum.

  3. Haritalarda bu denli ayrıntılı ve güncel çalışan Google’a yardımcı olmak istediğimiz halde nereye başvuracağımızı bilemiyoruz. Mutlaka bir yol, bir belde, ya da bir semt adı yanlış oluyor kimi zaman.
    Örneğin 24 Haziran 2011’de güncellenen Türkiye haritasında “İkizce” yazan yer, kocaman bir kasaba ama adı İkizce değil “Oyaca” (39 Derece / 32′ 12.48″ Kuzey – 32 Derece / 36′ 23.48″ Doğu – Yükselti: 1226 m).
    Başvuru adresini bilen varsa bu notu oraya iletiversin Lütfen.

  4. ben işletmemi önceden yanlış yere kayıt etmişim,önceleri bir sıkıntı yoktu fakat şuan benim kayıt ettiğim yerde başka bir firma adı iletişim bilgileri çıkıyor,ama resimler benim işletmeme ait. Bu yanlışlığı nasıl düzeltebilirim,bilen varsa bana yardımcı olsun çok teşekkür ederim şimdiden.

  5. bizim de otelin adresi yanlış yazıyor. ve doğal olarak haritada farklı noktada görünüyoruz. bu konuda çok araştırma yaptım ama maalesef bende düzeltemedim. üzücü bir durum

  6. Okul adresimiz google mapsde doğru gösterilmekle birlikte adres ve telefon bilgileri hatalı düzeltmek istiyoruz

  7. Adımı Taşıyan kişi,Bana öyle işler çıkarıyorki,cevaplamaya yetişemiyorum.Yıllardır türkiyede tek ben kullanıyordum.iki yıldır yanımda çıkıpduran bu kişiden kurtulmak istiyorum…???

  8. Arkadaşlar, bir senedir, otelimizin yeri google mapte yanlış gösteriliyor.
    bunu nasıl düzeltebiliriz ?
    Otel adı : Star Holiday Hotel, divanyolu Cd. no.10, Sultanahmet olması gerekirken, diger otelimizin adresi çıkıyor : Küçükayasofya Cd. ….

    Bunun nasıl düzeltebiliriz ?

    Şimdiden teşekürler.

    Saygılarımla
    Altin Diko

  9. Herşeyde bizi sona bırakıyorlar. Buda onlardan biri kasti yapıldığı apaçık. Kaderimiz böyle:(

  10. Google türkçeyi keşfetmiş ama, her nedense Türkiye’yi keşfetmek ve dünyaya duyurmakta biraz çekingen davranıyor.

  11. evet ısraıl ankara buyuk elcılıgnın telefonu benm suanda kullandıgım numara ve gece gunduz aranıyorum bunun degıstırlmesını nasıl saglıyabılcegımıde bılmıyorum googlın tr de ulasablcegımıs bı ofısı falanda yok