1700 adet şarkı ve türküden oluşan program SZT Türküler

SZT Türküler , yaklaşık 1700 adet türkü ve şarkıdan oluşan bir arşivin bilgisayar programı haline getirilmiş şeklidir. Bu program ile veritabanındaki türküler üzerinde gelişmiş bir arama/sorgulama işlemi yapılabileceği gibi veritabanına yeni türküler ekleme işlemi de yapılabilir.

Bu çalışma;  beğenilen bazı türkülerin sözlerinin elaltında bulunması amacıyla, 1993 yılında daktiloda yazma ile başlayan, süreç içerisinde bilgisayarda word belgesi haline getirilen, broşür şeklinde basımı ve dağıtımı da yapılmış olan “toparlama” nın geldiği son aşamadır. Word belgesinden veritabanına aktarma işlemi sırasında bazı yanlışlıklar yapılmış olabilir. Bu durum gözönünde bulundurulmalıdır.
Bu program, Salih Zeki TOKER tarafından hiçbir ticari vb. kaygı gözetilmeden Mart-Nisan 2004 de hazırlanmış ve internet üzerinden dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Program ve veritabanı ile ilgili gelişmeler bu siteden takip edilebilir.

Programın içerisinde ne yazıkki kapsamlı bir yardım menüsü yok. Kullanım ile ilgili her türlü soru veya sorunlar, İletişim formu ile dile getirilebilir.

“Elin eşeğini ararken” yanınızda Notebook da var ise kesinlikle yararlı olacaktır.

Bu programın kullanımı tamamen ücretsiz olup kurulum dosyasına buradan ulaşılabilir

Yorum yapın

1700 adet şarkı ve türküden oluşan program SZT Türküler” üzerine bir yorum