Playstation 3 de korsana merhaba dedi

Çıktığı günden beri bir türlü kırılamayan Playstation 3, korsan oyunları açmaması nedeniyle oyun yapımcıları tarafından büyük destek alıyordu. Düne kadar PS3’de hiç bir şekilde korsan oyun açılamıyordu ancak dün George Hotz adındaki hacker PS3’ü kırmayı başardığını açıkladı.

Kendi blogu üzerinden açıklama yapan ünlü hacker PS3’ün işlemci ve hafızasındaki korumaları devre dışı bıraktığını, böylece PS3 üzerinde cihazın istemediği uygulamaları bile yapabileceğini belirtti.

5 haftalık bir çalışmanın sonucu olan kırılma işlemi eğer doğru ise oyun dünyasını büyük ölçüde etkileyecek gibi görünüyor. Eğer ki PS3 gerçekten kırıldıysa orjinal oyun satışları büyük oranda düşecek ve korsan satışı patlayacaktır. Ancak bu konu hakkında resmi bir açıklama olmadığından oyun yapımcıları şimdilik rahat görünüyor.

Sizce PS3 gerçekten kırıldı mı?

Yorum yapın

Playstation 3 de korsana merhaba dedi” üzerine bir yorum

  1. Geohotz sadece ps3 belleğine ve işlemcisine doğrudan erişimin yapılabileceği bir yöntem geliştirdi.(tabiki Linux üzerinde.) kopya oyun çalıştırma ile yapılan işlemin uzaktan yakından alakası yok.