Google Maps’ten Bilgisayarınıza Harita İndirin

Google’ın harita hizmeti ile şu ana kadar tanışmadıysanız çok şey kaybetmişsiniz demektir. Uydu bağlantılarından yararlanan internet devi ulu Google, sadece haritalandırma hizmeti değil, bunun yanında uydu görüntülerine de yer vermekte.

Ayrıca eğer bir Google hesabınız varsa, bu haritalarda yaptığınız aramalara daha sonra da erişebilmek için “Yerlerime Kaydet” (Save to My Saved Places) düğmesi ile kaydetme işlemleri de yapabiliyorsunuz. Google bununla da kalmamış bu kaydettiğiniz yerleri başkalarına e-posta atmanız için de olanaklar sunmuş. Fakat bu yazıda Google’ın bu hizmetlerini daha etkili bir şekilde kullanmaya yarayacak bir uygulamadan bahsedeceğiz.

Uygulamamızın adı “Google Maps Saver”. Bu uygulama ile Google Maps’te yaptığımız harita aramalarının görüntülerini bilgisayarımıza kaydedebileceğiz. Şimdi uygulamanın kullanımına değinelim. Aşağıdaki resimde görülen Location kısmına aramak istediğimiz yerin adını giriyoruz. Resimde de görüldüğü üzere biz örnek olması maksadıyla Kadıköy’ü arattık.

Aşağıdaki resimde görülen Zoom yerine uydu veya harita görüntüsüne ne kadar yakınlaştırma yapacağımızı ayarlıyoruz. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken bir husus, uygulamanın buraya girilen bazı değerleri çok uzak veya çok yakın kabul etmesidir. O yüzden bu değerler için bilgisayara kayıt sırasında sıkıntılar çıkarabilmektedir. Bu sıkıntıları deneme yanılma yoluyla, farklı değerler girerek aşabilirsiniz.

Eğer uydu görüntüsü almak istiyorsak Map kısmından Satellite’ı seçiyoruz. Burada seçebileceğimiz diğer seçeneklerle harita görüntüsüne, hem harita hem de uydu görüntüsü veren hybrid görüntüsüne ve arazi görüntüsü veren terrrain görüntülerine de ulaşabilirsiniz.

Bu ayarların sonunda, en sağda bulunan Go düğmesine tıklayınca, Google bizi gitmek istediğimiz yere götürüyor.

Şimdi resmi bilgisayara kaydetmeyle ilgili ayarlar kısmından bahsedelim.

Aşağıdaki resimde görülen Resolution kısmından çözünürlük ayarlarını, format kısmından da kaydedilecek resmin uzantısını (formatını) ayarlıyoruz.

Aşağıdaki resimde ise, (eğer bakmak istediğimiz yerin koordinatlarını biliyorsak) Coordinates kısmına koordinatları giriyoruz ve sağdaki düğmeye tıklayarak resmimizi bilgisayara kaydediyoruz.

Kaydettiğimiz görüntü ise aşağıdaki gibidir. Bu uygulamanın en kötü tarafı ise orta kısma kendi imzasını atmasıdır. Ücretsiz yazılım kullanmanın zararları bu şekilde rahatsızlıklar verebiliyor.

Uygulamanın sayfası : http://www.codres.de/google-map-saver

Uygulamayı indirebilmek için bağlantı : http://www.codres.de/downloads/gms.exe

Yorum yapın

Google Maps’ten Bilgisayarınıza Harita İndirin” üzerine 3 yorum

  1. @ibrahim erol
    slm istediğiniz gibi harita yapmak ve işaret koymak için sitenize şu kodları eklemeniz ve kendinize göre düzenlemeniz gerekiyor.

    NOKTA REKLAM HARİTA

    function load() {
    if (GBrowserIsCompatible()) {
    var map = new GMap2(document.getElementById(“map”));
    map.setCenter(new GLatLng(40.793417, 29.433577), 15);
    map.addControl(new GLargeMapControl());
    map.addControl(new GMapTypeControl());
    map.addControl(new GScaleControl());
    var point=new GLatLng(40.793417, 29.433577);
    var marker=new GMarker(point);
    map.addOverlay(marker);
    GEvent.addListener(marker,”click”, function() {
    var myHtml = “Nokta Reklam TatlıkuyuNokta Yapı”+point;
    map.openInfoWindowHtml(point, myHtml);
    });
    }}

    NOKTA REKLAM ADRES HARİTA

  2. istediğimiz koordinat aralığında görüntü indirebiliyormuyuz şehir veya bölge ismi girmeden

  3. arkadaşlar selam.. maps uygulamaları ile ilgili deruni bir sorunum var. benim yaklaşık 6000 adet bayi ağım için bir türkiye haritası uygulaması oluşturmam gerekiyor, tüm bayilerimi haritada aynı anda işaretli olarak görebilmeliyim, bu bayilerim arası mesafeleri (tabi istediğimde) görebilmeliyim, ayrıca yine istediğimde tıpkı google maps tekigibi uydu görüntüsüne geçebilmeliyim… aynen maps uygulamasının geniş boyutunu yakınlaştırdığımda olabilecek en ayrıntılı şekilde görebilecek biçimde bir uygulamaya ihtiyacım var…
    google türkiye ile irtibata geçmeye çalıştım ancak sonuç alamıyorum..
    yapabilecek arkadaşlar var ise irtibata geçmek isterim.. karşılığı olacak biçimde.. ilgilenen arkadaşlar cevap yazsın