Virtual CloneDrive

Günümüzün en popüler sürücü programıdır. Son zamanlarda yıldızı parlayan bu program ile son günümüzde popülaritesi artan .iso, .bin, .ccd gibi paket dosyaları açmada kullabilirsiniz. Aynı zamanda cd/dvd-rom larda kullandığımız program ve oyunları bu program çalıştırabilirsiniz. Program çok küçük boyutlu ve sadece 1.156 k’lık bir işlem hacmi kaplıyor. Çok hızlı ve rahat bir şekilde işlemlerinizde kullanabileceğiniz Virtual CloneDrive ile aynı anda 8 farklı sanal sürücü yaratıp kullanabilirsiniz. Aktif kullanım haricinde de aynı anda 15 sürücü bilgisayarınızda bulunabilir.

null

Açmak istediğimiz örneğin .iso dosyasına sağ tıklayıp > Yükle (VCD G:(<sizin dosyanızın bulunduğu dizin>) )

sekmesine tıklamanız yeterlidir. Artık dosya bilgisayarım  penceresini açtığınızda cd-rom ve dvd-rom larınızın yanında aynı onlara benzer şekilde içinde de seçtiğiniz dosya yüklenmiş şekilde olacaktır. Artık dosya ile sanki bi cd içerisindeymiş gibi kullanabilirsiniz. (Genelde oyunlarda kullanılır.)

NOT: Bu işlemi isterseniz bilgisayarınızın sağ alt köşesindeki saatin yanındaki bildirim alanı simgelerinin arasından program logosuna sahip simgeyi sağ tıklayarak>ardından dosyayı bulunduğu dizinden çağırarak da yapabilirsiniz.

Yorum yapın