Windows 7 Siyah Ekran Hatasının Çözümü

Windows’un bazı sürümlerinde nadiren bazılarında ise sıklıkla mavi ekran hatalarıyla (Blue Screen Of Death) karşılaşıyorduk.

Windows 7, XP ve Vista’ya göre daha kararlı olsa da hatasız bir sistem demek tam olarak doğru olmaz. Microsoft mavi ekran hatasını çözmesine rağmen, bazı kullanıcılar sisteme giriş yapıldığında ekranın karardığından ve sadece simge durumunda bir Windows Explorer penceresi gördüklerinden şikayet etmeye başladılar. Buna da “Black Screen Of Death”(siyah ekran hatası) denmeye başlandı.

Bu şikayetlerden kısa bir süre sonra Prevx firması buna basit bir çözüm getirdi. Tek yapmanız gereken yaklaşık 50KB boyutundaki bu dosyayı indirmek.

Siyah ekran halindeyken de dosyayı indirmeniz mümkün. Görev Yöneticisini açıp (CTRL+ALT+DEL) Dosya >> Yeni Görev(Çalıştır)’ a şu komutu yazıyoruz:

C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe

Ardından bu linke tıklayıp dosyayı indiriyoruz.

Dosyayı çalıştırıp “Yes” butonuna tıklıyoruz.

Ardından bilgisayarı yeniden başlatın..

Yorum yapın

Windows 7 Siyah Ekran Hatasının Çözümü” üzerine 40 yorum

  1. arkadaşlar bendede siyah ekran çıkıyor ama bi 7 saniye bekleyince geri geliyor bekleyin girer

  2. kardesım ındırdım hala yenıden baslatıyorum kapatıp acıyorum hala sıyah ekran ındırdım benım wındows 8 lutfen bı cozum bulun

  3. kardesim cok saol bende siyahekran vardi allahtan bir program yuklemistim onun ikou altta vardi ona tikladim ve internete girip arastirdim ve senin yazdigin konuyu gordum aynen dediyini yaptim sorun cozuldu cok tesekkur ederim.

  4. arkadaşlar bilgisayarın ekranı kücüldü iki kenerı siyah ekran ortata ne yapmam ğerekiyor bana yardım edermisiniz.

  5. kardeşım benm bilgisyarın en alt kısmı sim siyah ondan en üst yarım gozkıo cözümü nedir

  6. Bendede Hoşgeldinizden sonra siyah ekran çıkıyor.Fare’nin ikonu gozukuyor hareket ediyor ama ekran kararmış şekilde.Ctrl+Alt+Delete’den de Görev yönetici çıkmıyor bilgisayarı kilitle oturumu kapat felan cıkıyor ama görev yönetici çıkmıyor.Yardımcı olabilcek var mıdır? Telefonlada ulaşabilirsiniz mesaj atarak felan.053623118xx

  7. benimde windows 7de siyah ekran sorunum var, bilgisayar açılırken normal ama masaüstüne gelince simsiyah ekran çıkıyor, sadece mouse gözüküyor, ctrl-alt-del yapıyorum görev yöneticisi seçeneği orada yok. bu verdiğiniz linke tıklayayım diyeceğim ama simsiyah ekrandan hiç bir şey açamıyorum ne yapabilirim acaba ?? bilginiz varmı?