Bana en uygun internet paketi hangisi?

Evinize, çoluğunuza çocuğunuza internet bağlantısı alacaksanız hangi paket sizin için daha uygun bunu öğrenmeniz gerekiyor. Bunu öğrenmek için ilk yapmanız gereken şey ihtiyaçlarınızı belirlemek.

Siz interneti niçin kullanacaksınız?

MSN’de chat, Facebook’da dedikodu yaparım, arada sırada da internetten müzik dinlerim diyorsanız kotalı bir pakete geçmeniz sizin için uygun olacaktır. 4 GB veya 6 GB kotalı bir internet paketine geçmeniz yerinde olur.

İnternetten arada bir film izlerim (aman ha! 🙂 ), Youtube’u da severim, Facebook, MSN falan da kullanırım kafama eserse diyorsanız 8 Mbit’e kadar limitsiz adlı pakete geçebilirsiniz.

Ben sürekli film, oyun (korsan ne varsa) indireceğim diyorsanız sınırsız ve hızlı bir paket seçmelisiniz. Hızı size kalmış ancak kotalı pakete geçmeniz bayağı bir saçma olacaktır. (Ayrıca bu işi yapacak olan hangi pakete geçmeliyim diye sormaz sanırım 🙂 )

Özetlemek gerekirse standart bir ev kullanıcısı (kime göre standart? günde en fazla 1-2 saat bilgisayarda duran diyelim) için 4 veya 6 GB kota yeterli olacaktır. Bilgisayar başında durma süreniz fazla ise veya görsel dosyalarla (video, film gibi)  yani boyutu büyük dosyalarla uğraşacaksanız kotasız bir paket tercih etmelisiniz.

Yorum yapın