5.1 arka hoparlörlerden ses gelmiyor sorununun çözümü

Yeni bir 5+1 surround hoparlör aldığınız ve denemek için bir müzik açtınız. O da ne! Arka hoparlörlerden ses gelmiyor. Hatta center yani merkez hoparlörlerden de ses gelmeyebilir. Peki ama neden? 🙂

Dinlediğiniz müzik .mp3 formatında ise bu doğaldır. Mp3 uzantılı dosyalar stereo çıkışlı olur ve bu nedenle sadece sol ve sağ taraftan ses gelir. Eğer ac3 formatında bir müzik dinliyorsanız bu müzik de stereo formatında olabilir. Ancak 5+1 formatında dinlediğiniz müziklerde arka ve merkez hoparlörden ses gelecektir. Gelmiyorsa ya ses kartınızda, ya hoparlörde, ya da sizin yaptığınız ayarlarda bir sorun vardır.

Gelelim arka ve merkez hoparlörden ses alma olayına. Stereo formatlı mp3 müzikler dinliyorsanız büyük ihtimalle Winamp veya Windows Media Player kullanıyorsunuzdur. Bu programlardan vazgeçmek zorunda kalacaksınız. JetAudio isimli programla stereo formatlı müziklerde bile arka ve merkez hoparlörden ses alabilirsiniz. Ek bir ayar yapmanız gerekmiyor, sadece indirip kurun ve müzik dosyasını JetAudio ile açın.

JetAudio programını buradan indirebilirsiniz.

Yorum yapın

5.1 arka hoparlörlerden ses gelmiyor sorununun çözümü” üzerine 7 yorum

  1. Jetaudio da Multi Channel özelliğini aktif etmeniz gerekiyor bilginize. yoksa yine alamazsınız. tuşların üzerinde 3D ehn. yazandır.

  2. kardeş saolasın işe yaradı tüm hoparlörden ses geliyor.bu programı yapandanda allah razı olsun

  3. ben creative a520 5+1 aldım fakat ses kartım bunu desteklemiyor. sonra gidip çoğaltıcı aldım taktım. bütün hoparlörden ses geliyor fakat benim istedigim bu değil. yani pcden çıkan ses 5e bölünüyor öyle çıkıyor. benim istediğim arkadan gelen ses arka hoparlörden, önden gelecek ses ön hoparlörden gelsin. buna bi çözüm bulamadım ne yapmam lazım acaba yardım edebilecek biri var mı?

  4. Ahmet’e çok teşekkürler, kesinlikle mükemmel çalışıyor. Arka ve merkez hoparlörden gelen seste hiç bir şekilde bozulma da yok. Süper bilgi, süper çözüm…

  5. üstteki yorumu yapan arkadaşa teşekkürler işe yaradı.. a3d olarak aratın studan çıkmıyor:)

  6. Winamp veya Mediaplayer’dan belki bir gün vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz ama bu kesinlikle yukarıda anlatılan sebepten ötürü olmayacak. Winamp’a ekleyeceğiniz bir plug-in ile (stu003 a3d output plug-in)hem arka hem de merkez hoparlörlerden sözü geçen sesleri alabilirsiniz.