Upload ile Para Kazanma

Dosya paylaşım sitelerinin bir çoğu üyeleri uploada teşvik etmek amacıyla upload ettiğiniz dosyanın indirilme sayısıyla orantılı ücretler veriyor. Bunların içinden upload ile sağlam para kazanabileceğiniz en iyi site bana göre Hotfile.

Hotfile’da dosya upload ettikçe ve bunlar download edildikçe üyelik seviyeniz artıyor. Böylece daha fazla para kazanıyorsunuz. Yani uploada yeni başlayanlar ile sürekli upload yapmış kişiler arasında belli bir fark oluyor. İşte Hotfile’dan elde edebileceğiniz 1000 download başına kazanç listesi:

Bu listeye göre yeni upload etmeye başlarsanız 5-50 mb lık dosya 1000 kez download edildiğince 2$, 50-100 mb 3$ ve 100-400 mb 4$ kazandıracak. Alttaki bronze, silver, gold ve platiumlar da üyelik seviyeleri. Gördüğünüz gibi seviyeniz arttıkça kazancınız da artıyor.

Sanırım bu yöntem ile en çok yasadışı yani korsan siteler gelir elde edecek. Çünkü yasal olmayan dosyalar daha çok indiriliyor internetten. Örneğin tam sürüm call of duty modern warfare 2’nin linkini koyan ünlü bir site diyelim. Oyun hotfiledan 25 parta falan denk geliyor sanırım. Her part 1000 kez download edilse 4$*25 den 100$ kazanç elde edilecek. Tabi böyle siteler sürekli upload halinde olduğundan Platium seviyesine erişmiştir. 15$*25 den hesaplarsak 375$. Bir oyundan bu kadar gelir elde etmek inanılmaz bir şey. Tabi bu download miktarına ulaşmak da kolay bir şey değil. Ve bu yöntem yasal olmadığından önermiyorum. Sizlerin yasal uploadlarla da bu parayı kazanabileceğinizi düşünerek bu makaleyi paylaşıyorum 🙂

Yorum yapın