msn ses sorunu çözümü

Geçen gün bir arkadaşım bilgisayarını getirdi ve msn’ de sesin çalışmadığını söyledi. Eşi ve çocukları yurt dışına çıktığı için msn messenger üzerinden sesli ve görüntülü görüşme onun için çok önemli idi.

Bilgisayarı incelediğimde Windows Vista Home Premium yüklü olduğunu ve 4 çekirdekli işlemciye sahip olduğunu gördüm. Bilgisayarın Ses kartı onboard idi yani anakart ile birleşik bir ses kartına sahipti.

Arkadaşım Microfon olarak web kamerasının üzerindeki microfonu kullanıyordu.

Öncelikle windowsun ses kaydını denedim. Sonuç başarılı idi. Yani microfon un çalışmasında bir sorun gözükmüyordu. Bilgisayarda antivirüs programı vardı ve virüs database i de günceldi.

Bilgisayarda skype te kurulu olduğu için oradan da bir test yapmak istedim. Sonuç farklı değildi. Microfon skype ile de çalışmıyordu. Ama windows vista ses kaydında çalışıyordu ve denetim masasından microfonu test ettiğimde orada da çalışıyordu.

Sonrasında bilgisayarın başlangıçta çalışan programlarını inceledim. ses kartı ile ilgili bir program her açılışta yükleniyordu. bunun dışında ses ile ilgii başka bir program başlangıçta yoktu. Aslında bu açılan ses programı da anakartla beraber gelen programdı.

Msn messenger ses sorununu çözebilmek için ses kartının programını program ekle kaldırdan kaldırdım. Msn messenger derken bilgisayarda windows live messenger kurulu idi.

Bilgisayarı yeniden başlattım ve windows live messenger ı açarak ses ile ilgili testi yaptım. Evet ses artık çalışıyordu. Windows live messenger ses sorununa ses kartının codecleri sebep olduğu için bu programı kaldırınca msn ses sorunu da çözülmüş oldu.

Yorum yapın

msn ses sorunu çözümü” üzerine 2 yorum

  1. Merhabalar bilgisayarim acer travelmate 4020 XP Isletim sistemi kullaniyorum.Sorunum su bilgisayarimda voipraider ve kayitta normal oln ses duzeninin messengerde bozulmasi.Karsidan gelen ses anlasilmayacak derecede cizirtili geliyor.dAHA once bu sorunu Ultra XP ile format atarak cozmustuk simdi tekrar format attik sorun ultra xp nin turkce versiyon olmasi idi.simdi yine ayni sorun basladi bilgisayara format atmadan bu saorunu nasil cozebilirim.cozum onerisi olan arkadaslar bana mail ilede ulasabilir hkilic@samko.com.tr