csrsc.exe Virüsünü Kaldırmak

csrsc.exe virüsü nedir?

Bu virüs eğer bilgisayarınıza bulaşmışsa bilgisayarınız başladığında otomatik olarak çalışmaya başlar ve hiçbir şekilde çalışma penceresinde veya başlatma programlarında gözükmez. Program bir servera bağlanıyor ve güvenlik sıkıntıları doğuruyor.

csrsc.exe virüsü nasıl temizlenir?

Ücretli ya da ücretsiz bir anti-virüs programıyla bilgisayarınızı taratın. Anti-Virüs programı seçimi için pdfdergi.com’da  arama yapabilirsiniz.

Programla arattık, tarattık sildik diyelim. Şimdi asıl önemli meseleye geldi sıra.

Başlat> Çalıştır> Regedit yazın ve enter’a basın.

Şimdi aşağıda belirtilen yerlere gidin ve csrcs.exe olan girdileri sağ tıklayıp silin. Hepsini silin kalmasın hiç 🙂

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce
HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Runonce

Son olarak da buraya gidiyoruz ve

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon\

“Shell” isimli anahtarı buluyoruz. Tıklayın eğer değeri “csrcs.exe” ise bunu “explorer.exe” olarak değiştirin. Regediti kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Artıkın kurtuldunuz bu dertten 🙂

Yorum yapın

csrsc.exe Virüsünü Kaldırmak” üzerine 4 yorum

  1. bu makale virüsün anti-virüs programıyla tarattıktan sonra kayıt defterinde yapılması gerekli işlemleri anlatmakta. Bazı anti-virüs programları bunu otomatik olarak yapıyor ama yapmayanlar için bunları yapın diye yazılmıştır. Eğer şüpheli gördüğünüz dosya isimleri varsa hijackthis programıyla sisteminizi tarayıp siteye raporu gönderebilirsiniz. makalede başka neresi anlaşılmadıysa yazarsanız ekleme yapayım 🙂

  2. Çok anlaşılır değil hem bilmemne.exe olarak sadece dosya ismi vermişsiniz oysa virüslarin isimleri olur dolayısıyla dosya isminde virüs olduğunu anlamak zor bence düzenlenmesi gereken bir makale ben pek iyi bulmadım.