Pardus Kurumsal 2 ne getirecek?

2005 yılı başından bu yana bireysel kullanıcılara yönelik sürümler yayımlamakta olan Pardus projesi, kurumsal kullanıcıların gereksinimlerini ön plana çıkaran yeni bir sürüm dizisi başlatarak ilk ürünü olan Pardus Kurumsal 2 ‘yi geliştirmekte.

Kurumsal kullanıma yönelik ürünlerle öncelikli amaçlanan, Pardus göç, geliştirme, kurulum ve destek konularında doğrudan ya da iş ve çözüm ortakları eliyle hizmetler sunarak kurumların ve işletmelerin Pardus kullanmalarını kolaylaştırmak ve böylelikle Pardus etrafında şekillenmekte olan özgür yazılım ekosistemi de, yüksek katma değerli üretimi ile ülke ekonomisine katkıda bulunmakta.

Kurumsal Pardus

Pardus kurumsal çözüm ailesinin yeni üyesi Pardus Kurumsal 2, Pardus ekibi tarafından kurumsal kullanıcıların özel istek ve ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirilmiş. Pardus Kurumsal 2, esnek ve özelleştirilebilir tasarımı sayesinde birbirinden farklı birçok kurumsal platformda başarıyla kullanılmakta.

Geniş kullanıcı tabanına sahip, güvenliği ve kararlılığı birçok kez denenmiş Pardus masaüstü ve sunucu bileşenlerini taban alan Pardus Kurumsal 2, farklı büyüklük ve yapıdaki kurumların tüm ihtiyaçlarına cevap verebilmek için bir dizi yenilik ve Pardus Kurumsal üzerine inşa edilen bir dizi kurumsal çözüm de sürümün yenilikleri arasında yer almakta.

pardus

Pardus ‘un Kazandırdıkları

Pardus, özellikle kurumsal kullanıcıların gereksinimlerini hızla ve düşük geliştirme maliyetleri ile karşılamakta. Pardus kullanımı sonucunda Milli Savunma Bakanlığı ’nda, alternatiflere göre sadece lisans bedellerinde şimdiye dek yaklaşık 2 milyon ABD Doları tasarruf yapıldığı belirlenmiş. Sadece kamu kuruluşlarında ve mütevazı bir oranda Pardus ve özgür yazılım kullanımına başlanması ile önümüzdeki dönemde 10 milyonlarla ifade edilen tasarruf döneminin kapıları açılabileceği öngörülmekte.

Pardus Diyenler

Son birkaç yılda Pardus bireysel ve kurumsal çözümlerini kullanarak göçlerini planlayan ve gerçekleştiren kurum ve kuruluşların sayısı bir hayli artmakta olup, özellikle kurumsal göçlerde kamu kurum ve kuruluşlarının ilgisi de göz ardı edilmeyecek bir çokluğa ulaşmıştır. Kurum içi bireysel çabalar veya danışmanlık kapsamında çözümler ile Pardus kullanımına geçmiş olan kurum ve kuruluşlara örnek olarak;

* Milli Savunma Bakanlığı
* Ankara İl Emniyet Müdürlüğü
* RTÜK
* Petrol İş
* Neziroğlu Motorlu Araçlar
* Bergama Belediyesi
* Ceyhan Belediyesi
* Adıyaman Üniversitesi
* Batman Üniversitesi
* Manisa İl Sağlık Müdürlüğü

ve planlamalar yapılmakta olan bazı kamu kurum ve kuruluşlarından bahsedilebilir.

Yorum yapın

Pardus Kurumsal 2 ne getirecek?” üzerine bir yorum

  1. Bireysel olarak bende PARDUS kullanıcısıyım açıkçası ihtiyaçlarımı karşılıyor. Kurumsal versiyonun daha performanslı ve sadece olacağını düşünüyorum. Eski sistemlere sahip bu sürümü bekleyen kullanıcılarda var 🙂

    Hayırlı olmasını dilerim.