iPhone’ un içine solucan girdi

Sonunda bu da oldu. Bilgisayarları saran virüsler, solucanlar, casuslar, atlar böcekler, kıllar tüyeler derken şimdi de pooüler cep telefonu Apple iPhone’ a ilk solucanı sokmayı başardılar.

Ülkemizden kilometrelerce uzakta, Avustralya’ da yaşayan 21 yaşındaki bir bilgisayar programcısı iPhone için bir worm yazdı. Aslında daha önce iphone için virüsler yazılmıştı ancak bu iphone için özel olarak yazılmış ilk worm.

Aslında bu solucan oldukça zararsız. Yaptığı şey sadece 1980′lerden kalma şarkıcı Rick Astley"in fotoğrafına şu mesajı ekleyerek ("ikee is never going to give you up." ) telefona duvar kağıdı yapmak.

Virüsü yazan Ashley Towns, Australya’nın ABC kanalına yaptığı açıklamada iPhone’ daki güvenlik açığına dikkat çekmek için bu virüsü yazdığını söyledi.

ikee_iphone_worm_solucan

ikee isimli solucan sadece jailbreak yapılmış telefonlar arasında yayılıyor. Asıl tehlike ise virüsün kaynak kodunun da yayınlanmış olması. Çünkü şimdi farklı hackerlar kaynak koduyla yapılacak manipülasyonlar sayesinde ortaya çok daha zararlı bir varyant ortaya çıkabilir.

Yorum yapın

iPhone’ un içine solucan girdi” üzerine 3 yorum

  1. Yıllardır PC güvenliği işiyle uğraşan bir bilişimci olarak Apple şirketi yetkililerinin yerine ben olsam Virüsü yazan Ashley Towns denen Pİslik herife ağır bir tazminat davası açardım!.. Nt sistemlerde virus linuxta virus unıx te ve Symbianda virus bide bu eksikti!…