Cebimdeki İşletim Sistemi

Evet, sevgili pdfdergi.com okuyucuları. Bundan önce yazdığım birkaç yazıda sizlere portable dünyasından örnekler sunmuştum. Bu yazıda ise sizlere program değil yanınızda taşıyabileceğiniz bir işletim sisteminden bahsetmek istiyorum.

Ben özgür yazılımları ve Linux dünyasını destekleyen birisiyim. Gerçektende bizlere birbirinden farklı güzel sistemler, yazılımlar sağlarken bazen de şaşırtan özelliklerle karşımıza çıkabiliyorlar.

Benim tanıtmak istediğim Linux dünyasından Slax işletim sistemidir. Diğer Linux sürümlerinin yanında bunu seçmemin nedeni boyutunun diğerlerine oranla daha küçük olması. Slax’i cebinizde taşıdığınız belleğinize kurup istediğiniz yere götürebilirsiniz. LiveCD gibi başlatıp çalıştırabilir, kendi zevklerinize göre düzenleyip, alıştığınız sistemi kişisel bilgilerinizle birlikte yanınızda götürüp istediğiniz zaman istediğiniz bilgisayarda kullanabilirsiniz. Üstelik Slax’in kendi sitesinde bunların nasıl yapılacağını anlatan belgelere de erişebilirsiniz.

Gerçektende insanın işletim sistemini yanında taşıması fena fikir olmasa gerek…

Ayrıntılı bilgi için Slax;

Başlıca özellikleri,

Kişiselleştirmek,

Usb için Slax nedir?

Yorum yapın

Cebimdeki İşletim Sistemi” üzerine bir yorum

  1. Tamda benim makalem diyecektim. Ancak bu kadar kısacık olabileceğini gerçekten düşünmedim 🙁 açıkçası içerledim. Az da üzgünüm keşke daha geniş olarak konuyu ele almış olsaydınız umarım pek çok kişi için aydınlatıcı olurdu. Tabi google üzerinde buna dair ve çok detaylı pek çok kaynak bulmak mümkün olsada pdfdergi yazarlarına özgü bir makalede de bu konunun işlenmesini görmüş olmak güzel olurdu…