Adsense gelirleri nasıl arttırılır?

Bir çok blog yazarı, forum sahibi yada her neyse işte web sitesi sahibinin az yada çok gelir sağladığı en önemli kazanç kapılarından biri Google adsense dir. Kimileri az okuyucu ile çok kazanırken kimileri daha çok oyucu ile az kazanabilmektedir.

Aslında bu duruma etken olan bir çok şey var. Kimileri sağlık, turizm konusundaki içeriklerin daha çok getirisi olacağını savunurken kimileri de ekonomi, para ile ilgili konuların getirisinin çok olacağı görüşünde.

Örneğin az okuyucu kitlesine sahip (göreceli olarak tabi) bir uzay blogu, çok okuyucu kitlesine sahip bir teknoloji blogundan çok kazandırabilir. Aslında konu etkenlerden sadece biri. O dönemde adwords aracılığı ile oluşan rekabette çok önemlidir. Örneğin ADSL konusunda a firması reklamının gözükmesi için 1 dolar harcarken b firması 2 harcıyorsa bu reklam göstericinin b firmasının reklamını göstermesi durumunda daha çok kazanacağı anlamına gelir.

Bir başka etken ise reklam yerleşimidir. Resim reklamlar mı kullanmalı yoksa metin reklamlar mı daha fazla getiri sağlar? Bu sorunun cevabını blogger test ederek bulabilir. Sitenin değişik alanlarında değişik boyutlarda resim reklamları ve metin reklamları deneyebilir. Böylece tıklanma oranı en yüksek yeri ve reklam türünü keşfederek kazancını arttırabilir.

Özgün içerik kullanarak okunma sayısını arttıran blogger, böylece paralel olarak tıklanma oranını da arttıracaklardır.

Peki ziyaretçi açısından durum nedir? Acaba konu ile ilgili reklamlar çıkıyor mu? YOksa ilgili makalede konu ile alakası olmayan bambaşka reklamlar mı çıkıyor. İşte böyle bir durumda ziyaretçi ve blogger açısından olumsuzdur. Özellikle son dönemde artan kontör reklamları arkadaşlık servisi reklamları, yanlızmısınız, bekarmısınız, aldatanlar vs. gibi reklamlar hem blog sahiplerini hemde ziyaretçileri rahasız etmektedir.

Adsense gelirlerini arttırmak için biz kendi sitemizde reklam yerleşimi, reklamların daha kalın çıkması, rekabetçi reklam filtresi gibi konularda çalışmalar yaptık. Peki siz kendi blogunuzda nasıl optimizasyonlar yapıyorsunuz?

Yorum yapın