Farklı düşün dünyanın en iyisi ol

1976 yılında bir firma kurdu ve ‘Farklı düşün’ sloganı ile yola çıktı. Firmasının adını Apple koyan ve firması Apple’ı, dünyanın en çok kâr eden şirketlerinden biri haline getiren Steve Jobs, Fortune dergisi tarafından son 10 yılın en iyi CEO’su seçildi.

Hasta olduğu için 6 aylığına işinden ayrı kalan Jobs, işlerin kötü gittiğini görünce Temmuz ayı başında yeniden iş başı yaptı ve Apple’ da işlerde bir düzelme meydana geldi.

54 yaşındaki Jobs’un, işe dönmesi ile çalışanlar moral buldu ve bu da işlerine etki etti. Forbes dergisi tarafından son 10 yılın en iyi CEO’su olarak seçilme nedenleri ise film, müzik ve mobil iletişim sektörlerinde elde ettiği başarılara bağlandı. Farklı farklı sektörlerde başarılı olması son 10 yılın en iyi CEO’ su olmasında büyük etken oldu.

Bir dönem Apple’dan ayrı çalıştıktan sonra 1997 yılında tekrar Apple’ da çalışmaya başlayan Jobs’un en verimli dönemini o günlerden bu yana yaşadığı ifade edildi. Zor durumda olan Apple’ı yeniden hayata döndüren ve ilk göz ağrısı olarak gördüğü şirketini dünyanın en değerli firmaları arasına sokan Jobs, aynı yıl 1000 şarkı kapasiteli ilk iPod’u piyasaya sürerek ikon haline gelen müzik çaları üreten şirket, iTunes üzerinden şarkı satışı gerçekleştirerek büyük bir aşama kaydetti.

Yorum yapın