BlueHost Kontrol Paneli

Bir çok kullanıcı bir hosting paketi satın almadan önce ilgili hosting firmasını bir denemek ister. Bluehost müşteri adayları için bir demo kullanıcı paneli sunuyor.

Bluehost Demo kullanıcı paneli, bluhost’ tan bir hesap satın almadan önce sizi fikir sahibi yapabilir. Cpanel daha önce kullanmadıysanız bu panelin ne kadar rahat bir pabel olduğunu bu demo kontrol paneli ile daha iyi kavrayabilirsiniz.

BlueHost Kontrol Panelinin sol tarafında mini bir istatistik bölümü var. Buradan ana domaininizi, kullanıcı adınızı, aylık trafiğinizi, eposta hesaplarınızın sayısını, alt domainlerinizin sayısını görebileceğiniz gibi hesabınızın süresinin ne zaman sona ereceğini de görebilirsiniz. Ayrıca ek bir tıklamaya gerek kalmadan apache, php ve MySql versiyonlarını da görebiliyorsunuz.

 Bluehost_cPanel_pdfdergi1

BlueHost Cpanel kontrol panelinin ortasında ise bölümler halinde çok kolay erişebileceğimiz kısayollar yer alıyor.

Orta alanda Partnerler, Promosyonlar yer alıyor. 25$ lık Yahoo kuponu, 50$’ lık Google Adwords kuponu gibi bir çok kupon yer alıyor.

Tercihler sayfasından control panelin dilini değiştirebilirsiniz, şimdilik Türkçe seçeneği mevcut değil. Nasıl Yapılır videolarına da buradan erişebilirsiniz. Böylece kontrol panelini daha etkin kullanabilirsiniz.

Mail sayfasından e-posta hesaplarını yönetebilirsiniz.Filtreleme yapabileceğiniz gibi MX kayıtlarını da değiştirebilirsiniz.

Files sayfası gerçekten çok kullanışlı. Yedekleriniz yönetmek, yedek sihirbazını kullanmak çocuk oyuncağı. Ayrıca çok başarılı bir dosya yöneticisi var. Kendinizi Windows Explorer’ da hissedebilirsiniz. FTP hesaplarının yönetimi de buradan yapılıyor.

Bluehost_cPanel_pdfdergi2

Loglara, Güvenlik sayfalarına ve domainlerinizin yönetimine de çok kolay bir şekilde ana sayfadan erişebilirsiniz.

Veritabanlarınızı yönetmek için ise farklı araçlar mevcut MySQL Database Wizaerd işleri kolaylaştırırken phpMyAdmin bir çok kullanıcının vazgeçilmezi.

PHP 5 Perl 5 Python Ruby / Ruby on Rails Support For Custom PHP.INI Files MySQL 5 Database Server PostgreSQL Database Server Javascript/ DHTML Flash / Shockwave yönetebileceğiniz servisler arasında yer alıyor.

Şimdilik paylaşabileceklerim bunlar. Daha fazlasını görmek ve denemek isterseniz BlueHost demo kullanıcı panelini hiçbir kayıt gerektirmeden ve hiç bir ücret ödemeden kullanabilirsiniz.

Buradan BlueHost Demo Paneli’ ne erişebilirsiniz.

BlueHost_Panel

Yorum yapın

BlueHost Kontrol Paneli” üzerine 2 yorum