İnternet Kafeler Microsoft ile Modernleşiyor

Bundan bir 5 yıl öncesine oranla internet kafe kullanımı düşmüş olsa da hayatımızda internet kafelerin önemi çok büyük. Evinde interneti, bilgisayarı olup sırf kafe ortamında arkadaşlarıyla oyun oynamak için bile internet kafeye giden insanlar var.

internet kafeler microsoft ile modernleşiyor

Microsoft da internet kafelerin önenimi iyi kavramış olmalı ki bu yerleri modernleştirmek için çalışmalar yapıyor. İnternet kafeleri birer sosyal mekan haline getirmek adına Kadıköy Harbour İnternet Kafe’de bir toplantı düzenlendi.

3+ olarak isimlendirilen proje kapsamı altında konuşma yapan Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan internet kafelerin güvenli birer sosyal alan haline getirilmesinin planlandığını açıkladı. Microsoft’un diğer bir amacı ise kafelerde lisanslı Microsoft yazılımlarının sayısını artırmak. Bunun için de internet kafelere özel planlar düşünülüyor.

Yorum yapın

İnternet Kafeler Microsoft ile Modernleşiyor” üzerine bir yorum

  1. İnternet cafelerde oyun ağırlıklı olmasa Linux kullanılmaması için bir sebep göremiyorum. Gerçi Linux tarafında da oyun oynamak mümkün olsada henüz emekleme aşamasında bana göre 🙂 ama kullanılabilir neden olmasın ki?