Geri Dönüşüm Kutunuz Hata mı Veriyor?

Windows XP bazen olmadık yerlerde sebebini doğru düzgün açıklayamadığımız şekilde hatalar vermeye bayılır. Bunların sayısı Windows 98’deki hataların sayısı kadar çok olmasa da, ara sıra canımızı sıkmaya yeter de artar.

Geri dönüşüm kutusunun boşaltılması sırasında oluşan hata da bunlardan biridir.  Bu yazımızda bu küçük ama can sıkıcı hatanın basitçe nasıl düzeltilebileceğini anlatmaya çalışacağız.

Aşağıda gördüğünüz resim bahsi geçen sinir bozucu hatanın verildiği uyarı penceresinin resmidir.

Bu uyarıyı aldığınızda terminale “rd /s c:\recycler” komutunu girmelisiniz. (tırnak işaretleri yazılmayacak)

Terminali ise Başlat-Çalıştır düğmelerine bastıktan sonra “cmd” komutu ile açabilirsiniz. (burada da tırnak işaretleri yazılmayacak)
Bu komut ile boşaltamadığınız geri dönüşüm kutusunu kolaylıkla boşaltmış olacaksınız.

Terminale girdiğiniz komut ve size sorulan onaylama sorusunun görünümü aşağıdaki resimdeki gibi olacaktır.

Yukarıdaki resimde de görülen onaylama sorusuna klavyeden “y” tuşuna basarak onay veriniz.

Bunları yaptıktan sonra masaüstünüzde görünen geri dönüşüm kutunuz hâlâ dolu olarak görünüyor olabilir. (*)Bunu düzeltmek için ise geri dönüşüm kutusu simgenize sağ tıklayıp özellikler düğmesine tıklayın. Açılan pencere aşağıdaki gibi görünecektir.

Yukarıdaki kırmızı çerçeveli yerde bulunan kutucuğa tik atın. Daha sonra pencereyi alt tarafta bulunan “tamam” düğmesine tıklayarak kapatın. Bunun sonrasında (*) işaretinden sonra gelen cümleden sonraki adımları tekrarlayın.

Yorum yapın

Geri Dönüşüm Kutunuz Hata mı Veriyor?” üzerine bir yorum