Hangi hosting firması daha iyi?

Aslında bu soru bir çok yayıncının merak ettiği bir soru. Ancak herkesin kullandığı sistem, sorgu sayısı, ziyaretçi sayısı, aylık trafiği, işlemci yükü, ram yükü farklılıklar gösteriyor. Açıkçası bu sorunun doğru bir cevabı yok.

Ancak pdfdergi.com büyüyor ve günlük 10.000 ziyaretçiye daha hızlı cevap vermek istiyor. Durum böyle olunca mevcut hostingi değiştirmek gerekiyor. Aslında şu anki tek sorun sayfaların açılma süresinin yavaş olması.

Mevcut hosting hizmetini bluehost firmasından karşılıyoruz. Aslında 10 numara hizmetleri var. 4 yıldır neredeyse hiç sorun yaşamadık. Ancak sitemiz büyüdükçe bizim de daha fazla masraf yapmamız gerekiyor.

Bluehost’ un özellikleri incelediğimizde inanılmaz bir tablo sunuyor bize.

Ayda sadece 6.95 Dolar ve (domain ücreti ödemiyorsunuz üstelik asla!)

UNLIMITED Hosting Space (NEW!)
UNLIMITED File Transfer (NEW!)
web hostingHost UNLIMITED Domains!!!
2,500 POP/Imap Email Accounts
SSH (Secure Shell), SSL, FTP, Stats
CGI, Ruby (RoR), Perl, PHP, MySQL
2000/2002 Front Page Extensions
Free Domain Forever!
Free Site Builder (NEW)
24/7 Superb/Responsive Sales/Support

Bildiğiniz yada bilmediğiniz gibi pdfdergi.com daha önce Joomla üzerinde kuruluydu. Joomla wordpress’ e göre gerçekten çok hızlı. Ancak wordpress daha sade ve daha kolay. Daha az sorun çıkarıyor ve daha popüler.

Siteyi wordpress’ e taşıdıktan sonra ve önce bluehost’ la hiç bir sorun yaşamadık. Zaten acil durumlarda 7/24 açık destekleri var. Tarzanca bir ingilizce ile de sorununuz çözülebiliyor.

Eğer web sitenizin ihtiyacı bizim şu anki kullanım miktarlarımızdan az ise sorunsuz bir hosting için ben size bluehost’ u rahat rahat önerebilirim.

pdfdergi.com şu anki kullanım bilgilerimiz ise özetle şöyle:

Aylık 100 GB trafik, 210.000 Ziyaretçi, 350.000 Sayfa Görüntüleme Sayısı

Şimdi asıl soru şu. Bundan sonra hangi firmadan hangi hosting planını seçmeliyiz? Yerli hosting firması mı yabancı hosting firması mı? vps mi vds mi? dedicate mi? En doğru en mantıklı seçimi yapmalıyız. Siz ne dersiniz? (mediatemple, rackspace, planet, dreamhost, slicehost, hostgator, sadecehosting, natro, turhost ….)

Yorum yapın