Virüslerden Nasıl Korunuruz İşte Korunma Yolları

Yok yok domuz gribinden değil, bilgisayar virüslerinden bahsediyoruz. İnternete giripte virüs bulaşmayan bilgisayar kullanıcısı var mıdır bilmiyorum ama Kaspersky’nin öğütlerine uyarsak daha az virüs bulaşacakmış.

virus1[1]

İşte virüslerden korunmanın 10 püf noktası

1. Antivirüs, antispam, antispy, güvenlik duvarı gibi güvenlik teknolojilere sahip güvenlik programları kullanın. Önemli verileriniz harici ortamlarda saklayın. (dvd,cd,harici hdd)

2. Lisanslı programlar kullanmaya çalışın, korsan yazılımlar bilgilerinizi başkalarına gönderiyor olabilir.

3. Ücretli yazılımlar büyük yatırımlar ile geliştirildiğinden ücretsiz yazılımlara göre daha güvenlidir.

4. Lisanslı yazılımlar güncelleştirmeleri yapabilmekte bu sayede güvenliği sağlamaktadır.

5. Bilgisayarınızı güvenlik programınızla düzenli bir şekilde tarayın.

6. Dolandırıcılık haberlerini, uyarılarını güvenilir kaynaklardan alın.

7. Sosyal ağlarda (facebook vs.) ve MSN’de kredi kartı bilgilerinizi asla paylaşmayın, ve şifrelerinizi düzenli aralıklarda değiştirin. Şifrelerinizde kırılması zor olan harf,rakam ve karakterlerden oluşturun. Örnek: abcd51231*.#

8. Bilgisayarınıza yapılan saldırıları önlemek için tanımadığınız kişilerden dosya kabul etmeyin, bağlantısına güvenmediğiniz yerlerden dosya indirmeyin.

9. Farklı işlemleriniz için farklı şifreler kullanın mesela MSN ve Facebook şifreleriniz aynı olmasın. Çözülecek şifreyle bütün hesaplarınızın ele geçirilmesini önlemiş olursunuz.

10. İnternette dolaşan her bilginin başkaları tarafından okunabileceğini asla unutmayın. Çok gizli bilgiler içeren e-postalar yollayacaksanız, içeriğin başkaları tarafından okunmasını engelleyen yazılım ve sertifikalar kullanın.

Yorum yapın

Virüslerden Nasıl Korunuruz İşte Korunma Yolları” üzerine 4 yorum

  1. nasıl yardımın olucak bilmiyorum cuma günü beklicez görücez yinede teşekürler

  2. Keşke maddelere kullanılabilecek program örnekleri eklenseymiş daha hoş bir yazı olurmuş gibi geldi. Ancak benim asıl söylemek istediğim mesele 🙂 bu kadar zahmetle uğraşacağımıza neden LİNUX kullanın dememiş acaba gerçi göz ardı edilmeyecek bir kullanıcı kitlesi var doğal olarakta gerekli uyarılar teşekkürler… hatta emre beyden bu konuda daha özgün bir makale bekliyoruz. “Kişisel güvenlik için rehber” nasıl oldu fena gelmedi bana :)))