Phishing Testi

Bilirsiniz bazen e-postamıza bankalardan yada hizmet aldığımız diğer kuruluşlardan e-postalar gelir. Ama hiç bir banka bizden e-posta yolu ile hesap bilgilerimizi istemez. Bazı hizmet sağlayıcılar da buna dahildir. Ancak bunu herkes bilmeyebilir. Ve bu bilinçsiz kitle veri avcılarının hedef kitlesidir.

Şifre Avcıları, genelikle e-posta vb. yollarla kişilere ulaşır ve onların kredi kartı, banka şifresi vb. ayrıntılarını sanki resmi bir kurummuş gibi isterler. Bu "av"a karşılık veren kullanıcıların da (bilinçsiz kitle) hesapları, şifreleri vb. özel bilgileri böylece çalınmaktadır.

Phishing Nedir?

Yemleme, sözcüğü İngilizce "Password" (Şifre) ve "Fishing" (Balık avlamak) sözcüklerinin birleşmesiyle oluşturulmuş phishing sözcüğünün Türkçe karşılığıdır. Yemleme, yasadışı yollarla bir kişinin şifresini veya kredi kartı ayrıntılarını öğrenmeye denir. (Wikipedia)

Acaba biz de o bilinçsiz kitleye dahil miyiz gibi bir soru gelebilir insanın aklına. Kendine güveni olan bir çok kişi değilim der. O halde buyurun sınanmaya. Phishing Testi

10 soruluk bir test, ancak ingilizce. her soruda size gelen e-postanın avcıdan mı yoksa gerçekten bankadan mı olduğunu tespit etmeye çalışıyorsunuz.

Bakalım başarılı olacak mısınız?

Yorum yapın